- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Džem z hrušiek a maku
Džem z hrušiek a maku
- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 1 kg hrušiek
- 300 g cukru
- 1 citrón
- 1 lyžica maku
Postup prípravy
1. Krok
Hrušky ošúpeme , odstránime jaderníky a nakrájame na menšie kúsky.
2. Krok
Z citrónu vytlačíme šťavu.
3. Krok
Hrušky posypeme cukrom, polejeme citrónovou šťavou a takto necháme postáť 1 hodinu.
4. Krok
Potom dáme rozvariť a popri varení odoberáme vzniknutú penu.Za stáleho miešania varíme 15 - 20 minút.
5. Krok
Celý mak osmažíme na suchej panvici.
6. Krok
Odoberieme polovicu uvareného džemu a zmixujeme na jemno.
7. Krok
Hruškové pyré opäť nalejeme k rozvarenému džemu, pridáme mak a znovu varíme 15 - 20 minút do požadovanej konzistencie.
8. Krok
Uvarený džem dáme do pohárikov a uzavrieme viečkami.Otočíme na 10 minút hore dnom a potom opäť prevrátime..Prikryjeme dekou a necháme pomaly vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1333 videní