- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Egrešový džem
Egrešový džem
- Kusov: 1
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 1 kg egrešov
- 400 g cukru
- 1 pomaranč
Postup prípravy
1. Krok
Pripravte egreše na zaváranie. Vytrieďte bobule, odstráňte pokazené. Potom egreše dôkladne umyte, dobre osušte, nožnicami odstrihnite konce a stopky.
2. Krok
Egreše zomelieme mlynčekom na mäso do veľkej misy. Pomaranč umyjeme a osušíme. Nastrúhame k egrešom z neho kôru a potom vytlačíme aj šťavu..
3. Krok
Pridáme cukor, egrešové pyré a zahrejeme na strednom ohni. Za stáleho miešania privedieme k varu.
4. Krok
Egrešový džem za občasného miešania povaríme na miernom ohni 40 minút. Dávajte pozor aby vám neprihorel.. Hotový džem by mal dobre zhustnúť.
5. Krok
Egrešový džem ihneď nalejte do suchých, sterilizovaných nádob. Robte to po častiach, postupne pridávajte džem do pohára po lyžiciach, až povrch nádoby. Uzatvorte viečkami.
UŽITOČNÁ RADANamiesto pomaranča môžete použiť citrón, mandarínky alebo dokonca limetku .
MIMOCHODOMEgrešový džem sa dá jednoducho zjesť čistý, s plátkami čerstvého bieleho chleba alebo ako plnka do sladkých otvorených koláčov.
Priemerné hodnotenie receptu
(2.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3729 videní