- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Egrešový džem s orechmi
Egrešový džem s orechmi
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 1 kg egrešov
- 200 g lúpaných vlašských orechov
- 250 ml vody
- 1 kg cukru
Postup prípravy
1. Krok
Bobule vytrieďte, potom opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovými utierkami. Konce zastrihnite.
2. Krok
Nakrájajte vlašské orechy nožom, nie veľmi najemno. Ak sú vlhké, vložte ich do čistej panvice a vysušte ich na miernom ohni. Necháme úplne vychladnúť.
3. Krok
Pripravte si sirup . Nalejte pitnú vodu do veľkého hrnca a pridajte cukor. Privedieme do varu a povaríme 1 minútu.
4. Krok
Orechy ponorte do vriaceho sirupu. Opäť privedieme k varu a povaríme 5 minút. Egreše zomelieme mlynčekom na mäso a pridajte do sirupu s vlašskými orechmi.
5. Krok
Egreše povarte s orechmi 10-15 minút a pravidelne odstráňte penu. Potom nalejte do suchých sterilizovaných nádob a uzatvorte. Otočte hore dnom, prikryte dekou a nechajte vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
488 videní