Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Egrešový kompót s citrónom a mätou

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Egresovy kompot s citronom a matou.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gastronom.ru
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 30min
reklama:

Suroviny

  • 1 kg egrešov
  • 4,5 l vody
  • 600 g cukru
  • šťava z polovice citróna
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 vetvičky mäty
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravte egreše na kompót . Egreše roztrieďte, umyte a osušte a rozložte ich v jednej vrstve na papierovú utierku. Z bobúľ odstrihnite nožnicami a stopky aj konce.

2. Krok

Každú bobuľu egreša niekoľkokrát popichajte špáradlom zo všetkých strán. Musí sa to urobiť, aby kožka pri varení nepraskla. Bobule ponorte do veľkého množstva horúcej vody (asi 85 ° C) a nechajte ich postáť 4 - 5 minút.

3. Krok

Pripravte si sirup. Nalejte vodu do hrnca a zohrejte ju. Pridajte obyčajný cukor a priveďte do varu, aby sa úplne rozpustil.

4. Krok

Do sirupu pridajte citrónovú šťavu a vanilkový cukor. Znovu rýchlo privedieme k varu. Odstavte z ohňa a nechajte stáť asi 5 minút pri izbovej teplote.

5. Krok

Pripravené egreše naaranžujte do sterilizovaných nádob spolu s dôkladne umytými vetvičkami mäty. Zalejeme ich horúcim sirupom. Poháre dáme sterilizovať asi na 10 minút..

reklama:

Tento kompót z egrešov, citrónu a mäty má dokonale vyváženú chuť.

Faktom je, že ak si pripravíte nápoj výhradne z týchto kyslých bobúľ, získa tóny ľahkého vína, ktoré nemá každý rád.

Ale mäta s citrónom zdôrazní všetky výhody egrešov a zneškodní nevýhody.

Pokiaľ ide o výber bobúľ, odporúčame použiť najtvrdšie, dokonca mierne nezrelé plody.

A je lepšie je použiť zelené egreše, pretože červená farba počas skladovania môže zmeniť farbu a kompót bude mať nechutný „hrdzavý“ odtieň.

Prajete si pridať vanilkový cukor? Rado sa stalo! Egrešový kompót s citrónom a mätou sa ukáže ako veľmi aromatický a príjemne osviežujúci.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1500 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.