Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Emmanuel zákusok s malinami a anízom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_27.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 16
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 1:20 hod

reklama:

Suroviny

  • 8 vajec
  • 130 g hnedého cukru
  • 250 g polohrubej múky
  • 120 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 1 prášok do pečiva
  • 80 g mlieka
  • 200 g rozpusteného masla
  • 2,3 g anízu drveného v mažiari
  • 70 g malín
  • 70 g kešu orieškov
  • krém Anglesey:
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 125 ml mlieka
  • 2 žĺtka
  • 25 g cukru
  • Supereme:
  • 250 g smotany anglesey
  • 250 g malinového pyré
  • 480 g mliečnej čokolády
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 4 g želatíny
  • Malinové pyré:
  • 375 g malinového pyré
  • 90 g cukru
  • 12 g želatíny
  • citrónová šťava
  • Biela čokoládová pena s anízom:
  • 300 ml mlieka
  • kokosový likér
  • 7 g aníz
  • 15 g želatíny
  • 645 ml smotany na šľahanie
  • 480 g bielej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Všetky zložky ktoré majú isť do cesta okrem malín a kešu si spolu zmiešame ale nie šľahačom len lopatkou.Vylejeme ich na plech a dáme do chladničky na 4 hodiny odpočívať..

2. Krok

Trúbu si zahrejeme na 180°C a potom koláč v nej pečieme asi 15 minút..

3. Krok

krém Anglesey Zohrejeme mlieko a smotanu na 50 ° C., primiešame žĺtok s práškovým cukrom, a rozvaríme na 82 ° C. okamžite použijeme..

4. Krok

Pripravíme si plnku supereme..Rozpustíme si čokoládu, pridáme krém Anglesey primiešame rozpustenú želatínu a malinové pyré..Zmes ochladíme na 28 °C a potom primiešame vyšľahanú šľahačku..Krém nalejeme na vychladnutú piškótu.

5. Krok

Teraz si pripravíme malinové pyré ako vrstvu v zákusku..Zohrejeme si zmixované maliny so 60 g cukru..želatínu rozpustíme v troche vody.Pyré po rozvarení prepasírujeme a mierne ochladíme, pridáme aj citrónovú šťavu a nakoniec želatínu ..Mierne necháme vychladnúť a potom navrstvíme na krém...

6. Krok

Biela čokoládová pena s anízom. Aníz si rozbijeme v mažiariku a namočíme na 12 hodín do mlieka.Potom prelejeme cez sitko a dáme zohriať..Pripravíme si želatínu ..Necháme ju napučať..

7. Krok

K mlieku pridáme bielu čokoládu a rozmiešame kým sa nám čokoláda neroztopí a neprepojí s mliekom..Pridáme aj želatínu...Nakoniec vmiešame vyšľahanú šľahačku kokosový likér a spolu ešte prešľaháme..Nalejeme na malinové pyré a dozdobíme podľa svojej predstav..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1195 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.