- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Ester rezy
Ester rezy
- Kusov: 10
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 240 ml mlieka
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 citrón (šťava aj kôra)
- 1 lyžica škrobu
- 75 g cukru
- 2 žĺtky
- 80 g bielej čokolády
- maková piškóta:
- 2 bielka + 4 vajcia
- 110 g cukru
- 2 lyžice oleja
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 3 lyžice polohrubej múky
- 1/2 šálky mletého maku
- 1 lyžička prášku do pečiva
Postup prípravy
1. Krok
Citrónpvú kôru si nastrúhame na jemnom strúhadle, a vytlačíme si z neho šťavu.Zmiešajte cukor so žĺtkami, pridajte mlieko a škrob a za stáleho miešania privedieme k varu.Potom pridáme šťavu a kôru z citróna a varíme do zhustnutia.
2. Krok
Potom pridajte nalámanú čokoládu a miešajte kým sa čokoláda neroztopí a neprepojí sa s krémom.Nakoniec primiešajte šľahačku.Prikryjte krém fóliou a nechajte aspoň 1 hodinu v chladničke vychladnúť.
3. Krok
Teraz si pripravíme makovú piškótu.2 bielka a 4 vajcia si vymiešame s cukrom do bielej peny.Potom pridajte 2 lyžice oleja a vanilkový cukor a znovu poriadne prešľahajte.
4. Krok
Ďalej pridajte štipku soli, múku zmiešanú s makom a kypriacim práškom.
5. Krok
Takto pripravenú pišk´tu si nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie.Pečieme do zlatožltej farby cca 7-8 minútpri predhriatej rúre na 200 °C
6. Krok
Vychladnutú piškótu si nakrájame na tri rovnomerné pasy.krém ktorý sme si vybrali z chladničky vyšľahajte ručným šľahačom kým nebude nadýchaný. Pretrite každý plát krémom a na vrch ešte môžete nastrúhať bielu čokoládu.(môžete aj horkú)
Priemerné hodnotenie receptu
(3.3 / 5)
11 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
39790 videní