- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Estónsky kringeľ
Estónsky kringeľ
- Kusov: 8
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 1:30 hod
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:50 hod
Suroviny
- 120 ml mlieka
- 1 vaječný žĺtok
- 15 g suchého droždia
- 300 g hladkej múky
- 30 g masla
- 4 lyžice cukru kryštál
- 50 g zmäknutého masla
- 1,5 lyžičky mletej škorice
- 3 lyžice práškového cukru
- štipka soli
Postup prípravy
1. Krok
Droždie rozpustíme v teplom mlieku a chviľku necháme postáť.
2. Krok
Maslo 30 g si roztopíme a dáme do misky spolu s cukrom kryštál,múkou,žĺtkom,soľou a pridáme droždie s mliekom a spracujeme vláčne cesto.Dáme kysnúť na teplé miesto aspoň na hodinu prikryté utierkou.
3. Krok
Zmäknuté maslo zmiešame so škoricou a cukrom dohladka.
4. Krok
Cesto po vykysnutí premiesime a vyvaľkáme na hrúbku asi 0,7 cm.Nanesieme plnku a zrolujeme do rolády,ktorú pozdĺžne prekrojíme a prepletieme a vytvoríme do kruhu.Môžeme potrieť aj na vrch plnkou alebo len olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C na 20-25 minút.Posledných 5 minút znížime teplotu na 180 °C.
5. Krok
Vyberieme z rúry a posypeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5609 videní