- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Eszter Hazi rezy
Eszter Hazi rezy
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Žltá piškóta:
- 3 lyžice oleja
- 5 vajec
- 6 lyžíc polohrubej múky
- 5 lyžíc práškového cukru
- Orechová vrstva:
- 5 bielkov
- 200 g práškového cukru
- 100 g mletých vlašských orechov
- 2 lyžice polohrubej múky
- Krém:
- 5 žĺtkov
- 150 g práškového cukru
- 5 lyžíc hladkej múky
- vanilková esencia
- 500 ml mlieka
- 200 g masla
- Poleva:
- 150 g čokolády
- lyžička masla
- 4 ml mlieka
Postup prípravy
1. Krok
Vyšľaháme bielka do peny..potom pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh..Potom k snehu postupne pridávame žĺtka jeden po druhom a prilejeme aj tenkým prúdom za stáleho šľahanie aj olej..nakoniec vmiešame zľahka múku..
2. Krok
Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom,23 x 35 a pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.
3. Krok
Orechové cesto si prirpavíme taktiež vyšľahaním bielkov s cukrom do pevného snehu..Potom vmiešame vlašské orechy a múku ..Pečieme na rovnakom plechu vyloženom s papierom na pečenie ale pri 170°C asi 20 - 25 minút..
4. Krok
krém pripravíme tak že si vyšľaháme žĺtka s cukrom do peny..potom vmiešame múku a mlieko a na stredne veľkom plameni uvaríme hustý puding..Do teplého pudingu vmiešame vanilkovú esenciu a potom necháme pod fóliou vychladnúť..nakoniec vmiešame po častiach maslo izbovej teploty.
5. Krok
Čokoládovú polevu si pripravíme vo vodnom kúpeli , zmiešaním všetkých ingrediencií...
6. Krok
Žltú piškótu si prekrojíme na dve časti..jednu časť piškóty potrieme polovicou krému, priložíme orechovú piškótu , potom natrieme druhú časť krému a prikryjeme ho druhým plátom žltej piškóty.Po povrchu rozlejeme pripravenú čokoládovú polevu a rozotrieme ju..Takto pripravený zákusok dáme do chladničky na pár hodín zatuhnúť a potom ho nožom namočeným do horúcej vody nakrájame na rezy..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7108 videní