Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Excelent zákusok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Excelent.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
zdroj:www.anytacooking.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 25
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Čokoládová piškóta:
  • 4 bielka
  • 6 lyžíc cukru
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • 75 g roztavenej čokolády
  • 1/2 balíka prášku do pečiva
  • Kokosová piškóta:
  • 4 bielka
  • 6 lyžíc cukru
  • 75 g kokosu
  • 1 lyžica polohrubej múky
  • 1/2 balíka prášku do pečiva
  • Krém:
  • 8 žĺtkov
  • 200 g práškového cukru
  • 200 g čokolády na varenie
  • 250 g masla alebo margarínu
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • Okrem toho ešte:
  • 400 ml šľahačky
  • 250 g mascarpone
  • 50 g práškového cukru
  • Dekorácia:
  • kakao
  • strúhaná čokoláda
  • kokos
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bielka vyšľaháme s cukrom do peny..múku zmiešame s práškom do pečiva.Najskôr primiešame vychladnutú rozpustenú čokoládu a potom vmiešame múku..Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 25 x 30 a pečieme 12 - 15 minút vo vyhriatej rúre na 180°C

2. Krok

Pripravíme si kokosovú piškótu..Opäť bielka vyšľaháme na sneh. a potom vmiešame kokos s múkou a s práškom do pečiva..pečieme na tom istom plechu pri tej istej teplote a toľko isto minút..

3. Krok

Krém pripravíme vo vodnom kúpeli.Nad parou šľaháme žĺtka s cukrom..Potom pridáme čokoládu nalámanú na menšie kúsky a počkáme kým sa nerozpustí a potom odstavíme a necháme vychladnúť.keď sa krém vychladí na izbovú teplotu vmiešame maslo, potom mascarpone a nakoniec vmiešame vyšľahanú šľahačku.

4. Krok

Polovicou krému potrieme kokosovú piškótu. Potom preložíme tmavou piškótou a natrieme druhú polovicu krému.Takto dáme zákusok do chladničky najlepšie na noc ..Na druhý deň si vyšľaháme šľahačku s cukrom a pridáme k nej mascarpone..Nanesieme na čokoládový krém a dozdobíme čokoládou a kokosom podľa fantázie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

12075 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.