Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Excelent zákusok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Excelent.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
zdroj:www.anytacooking.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 25
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Čokoládová piškóta:
  • 4 bielka
  • 6 lyžíc cukru
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • 75 g roztavenej čokolády
  • 1/2 balíka prášku do pečiva
  • Kokosová piškóta:
  • 4 bielka
  • 6 lyžíc cukru
  • 75 g kokosu
  • 1 lyžica polohrubej múky
  • 1/2 balíka prášku do pečiva
  • Krém:
  • 8 žĺtkov
  • 200 g práškového cukru
  • 200 g čokolády na varenie
  • 250 g masla alebo margarínu
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • Okrem toho ešte:
  • 400 ml šľahačky
  • 250 g mascarpone
  • 50 g práškového cukru
  • Dekorácia:
  • kakao
  • strúhaná čokoláda
  • kokos
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Bielka vyšľaháme s cukrom do peny..múku zmiešame s práškom do pečiva.Najskôr primiešame vychladnutú rozpustenú čokoládu a potom vmiešame múku..Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie 25 x 30 a pečieme 12 - 15 minút vo vyhriatej rúre na 180°C

2. Krok

Pripravíme si kokosovú piškótu..Opäť bielka vyšľaháme na sneh. a potom vmiešame kokos s múkou a s práškom do pečiva..pečieme na tom istom plechu pri tej istej teplote a toľko isto minút..

3. Krok

Krém pripravíme vo vodnom kúpeli.Nad parou šľaháme žĺtka s cukrom..Potom pridáme čokoládu nalámanú na menšie kúsky a počkáme kým sa nerozpustí a potom odstavíme a necháme vychladnúť.keď sa krém vychladí na izbovú teplotu vmiešame maslo, potom mascarpone a nakoniec vmiešame vyšľahanú šľahačku.

4. Krok

Polovicou krému potrieme kokosovú piškótu. Potom preložíme tmavou piškótou a natrieme druhú polovicu krému.Takto dáme zákusok do chladničky najlepšie na noc ..Na druhý deň si vyšľaháme šľahačku s cukrom a pridáme k nej mascarpone..Nanesieme na čokoládový krém a dozdobíme čokoládou a kokosom podľa fantázie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

11965 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.