Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Extra čokoládové nanukové kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Extra cokoladove nanukove kocky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.coolinarika.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 55min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 5 vajec
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • 3 lyžice kakaa
  • 2 lyžice oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • na preliatie piškóty:
  • 2,5 dcl vody
  • 250 g cukru
  • 3 lyžice kakaa
  • krém:
  • 700 ml mlieka
  • 7 lyžíc cukru
  • 7 lyžíc hladkej múky
  • 250 g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 dcl smotany na šľahanie
  • 200 g tmavej čokolády
  • ďalej ešte budete potrebovať:
  • 100 g tmavej čokolády
  • 2 lyžice oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravte zálievku, prevarte vodu a cukor asi 10 minút, pridajte čokoládový prášok a miešajte, aby sa roztopili, nechajte vychladnúť.

2. Krok

Na piškótu oddelíme bielka od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme cukor a kým sa cukor nerozpustí.. Po jednom pridávame vaječné žĺtky a olej a miešame na najmenšej rýchlosti. Zmiešajte múku, kakao a prášok do pečiva a vmiešajte do zmesi na najmenších otáčkach. Zmes nalejeme na plech 25x35 cm vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C, kým piškóta sa neoddeľuje od okrajov plechu. Horúci piškótu zalejeme sirupom..

3. Krok

Sirup pripravíme prevarením vody s cukrom, do ktorej pridáme kakao..

4. Krok

Múku zamiešame do 2 dl mlieka, zvyšok mlieka a cukor privedieme do varu, potom prilejeme múku a za stáleho miešania povaríme. Keď zmes zhustne, nechajte ju za občasného miešania vychladnúť. Smotanu vyšľaháme. Maslo vyšľaháme, potom pridávame po lyžiciach vychladnutú múčnu zmes. Nakoniec vmiešame vyšľahanú šľahačku.. Oddelíme 4 - 5 lyžíc bledého krému a vychladnutú s bledým krémom natrieme.. 200 g tmavej čokolády rozpustíme nad parou a primiešame do zvyšného krému dobre premiešame, aby sa krém s čokoládou spojil...

5. Krok

Tmavý krém rozotrieme na vrstvu bieleho krému a zarovnáme ho .

6. Krok

Nakoniec rozpustíme čokoládu určenú na polevu , spolu s olejom a prelejeme vrch zákusku.. Rovnomerne polevu rozotrieme a zákusok dáme na pár hodín do chladničky zatuhnúť.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1600 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.