Falafel

- Kusov: 20
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 1 plechovka cíceru (240 g)
- 1 veľká červená cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- petržlenová vňať
- mleté čierne korenie
- koriander podľa chuti
- mletá rasca
- soľ podľa chuti
- 100 g hladkej múky
- olej na vysmážanie
Postup prípravy
1. Krok
Cícer scedíme, dôkladne prepláchnite a nechajte odkvapkať. Vložíme ho do nádoby mixéra, pridáme ošúpanú červenú cibuľu nakrájanú na kúsky, očistený cesnak a petržlenovú vňať. Rozmixujte všetko čo najkrémovejšie a preložte do misy. Dochutíme soľou, korením, čili, koriandrom a rascou a nakoniec primiešame múku. S mokrými rukami zo zmesi vytvarujeme 20 guľôčok a všetky opečieme do chrumkava na stredne rozpálenom oleji. Prebytočný tuk odsajeme na papierovej utierke a podávame.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
314 videní