- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Falošný perník
Falošný perník

- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 45min

Suroviny
- Piškóta:
- 4 vajcia
- 1 šálka cukru (180 ml)
- 1 šálka kyslej smotany
- 1/2 šálky oleja
- 2 lyžičky pomarančovej kôry
- 1 lyžička perníkového korenia
- 150 g mletých vlašských orechov
- 40 g kakaa
- 1 šálka polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 150 g brusníc
- Na preliatie:
- 3 lyžice marhuľového džemu
- 100 ml vody
- Ganache:
- 100 g čokolády na varenie
- 100 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Cukor a žĺtky vymiešame a postupne pridávame ostatné suroviny. Z bielkov vyšľaháme sneh a stierkou ho zľahka vmiešame do zmesi. Nakoniec pridáme brusnice. Zmes vylejeme do olejom vymasteného a múkou vysypaného plechu s rozmermi 30 x 20 cm. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 25 minút. Pomocou špáradla skontrolujte, či je piškóta upečená.
2. Krok
Vodu prevaríme s džemom. Upečenú a horúcu piškótu popicháme špáradlom a polejeme horúcim sirupom a necháme vychladnúť.
3. Krok
Smotanu na šľahanie zohrejeme do varu, pridáme nalámanú čokoládu a miešame metličkou, kým sa neroztopí. Nalejeme na vychladnutú piškótu..

Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1021 videní