Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Fánky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
_l tWyghmuk (1)
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 30
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 35min
  • Varenie: 5min
  • Hotové Za: 40min

_l-tWyghmuk (1)43WKzGyXjaUPHmskrjceyQr-Icv6uaFwQ

reklama:

Suroviny

  • 2,5 šálky hladkej múky
  • 50 ml mlieka
  • 70 ml kyslej smotany
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny ( alebo 1 kypriaci prášok)
  • 2 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 lyžica cukru
  • práškový cukor na posypanie
  • olej na vyprážanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vypracujeme si cesto .Z múky mlieka kyslej smotany, vajec cukru ..Cesto musí byť plastické.Je dôležité aby sme ho nechali aspoň 30 minút odpočívať pri izbovej teplote..Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a vykrajujeme pásiky do ktorých stredu urobíme zárez. Pred vyprážaním podľa obrázku prehodíme cez stred a vytvoríme akýsi vrkoč. Vyprážame dozlatista a potom ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre do ktorého si pre vôňu môžeme primiešať aj vanilkový cukor.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.8 / 5)

21 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

57404 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.