Fánky
- Kusov: 30
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 400 g hladkej múky
- 20 g cukru
- štipka soli
- 100 g masla
- 4 žĺtka
- 1/2 dcl rumu alebo rumová aróma
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 1 dcl kyslej smotany
- olej
- práškový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Preosejte múku do misky, vmiešajte do nej cukor a soľ a pridajte aj na menšie kúsky nakrájané studené maslo. Pridajte vaječné žĺtky, rum, citrónovú šťavu a kyslú smotanu do stredne tvrdého cesta. vymieste a odložte na chladné miesto na 10 minút.
2. Krok
Cesto sa vyvaľkajte na hrúbku 3 až 4 mm a rozreže sa na kosoštvorce pomocou radielka alebo noža. V strede každého kosoštvorca sa vytvorí pozdĺžny zárez a jeden z hrotov cesta sa pretiahne rezom.
3. Krok
Potom na dostatočnom množte rozpáleného oleja vysmážame z oboch strán dozlatista.
4. Krok
Hotové necháme na papierovej utierke odtiecť a potom pocukrujeme práškovým cukrom..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1745 videní