Fánky

- Kusov: 50
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 300 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
- 50 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 citrón
- 100 - 150 g kyslej smotany
- 50 g masla
- 2 žĺtky
- 1 dcl rumu
- Olej na vyprážanie
- práškový cukor a marhuľový džem na podávanie
Postup prípravy
1. Krok
Na cesto prisypeme múku do misy. Pridajte prášok do pečiva, soľ a dôkladne premiešajte. Potom pridáme trochu práškového cukru, vanilkový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, kyslú smotanu, rozpustené maslo a dva žĺtky. Na záver trochu rumu, ktorý mu dodá nielen lahodnú chuť, ale aj dobrú textúru. Zmiešajte drevenou vareškou a potom začnite miesiť ručne.
2. Krok
Ak sa vám zdá cesto suché, môžete ho uvoľniť ďalšou lyžicou alebo dvomi kyslej smotany.
3. Krok
Rozvaľkajte cesto na pomúčenej doske na hrúbku 2 – 3 milimetre a pomocou vykrajovačky najprv nakrájajte široké pásiky a potom kosoštvorce.
4. Krok
V strede malých štvorcov narežeme pásik, cez ktorý prestrčíme konce cesta. Na panvici s vysokými stenami rozohrejeme olej a fánky opekáme z oboch strán niekoľko minút do zlatista.
5. Krok
Scedíme a podávame posypané práškovým cukrom a džemom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
11 videní