- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Fánky ako páperie
Fánky ako páperie
- Kusov: 40
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 200 ml kyslej smotany
- 0,5 sódy bikarbóny
- 1 vajce
- 3 lyžice cukru
- štipka soli
- 2 lyžice oleja
- 390 g hladkej múky
- Na vysmážanie:
- olej
- Na posypanie:
- práškový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Zmiešajte kyslú smotanu so sódou bikarbónou vo veľkej miske, potom pridajte všetky ingrediencie a premiešajte. Ako poslednú postupne pridávame múku. Potom ručne premieste .
2. Krok
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1 cm. Z cesta vykrajujeme kosoštvorce, do stredu kosoštvorcov urobíme zárez a jeden roh cez stred pretiahneme ..
3. Krok
Všetky ich vyprážame na rozpálenom oleji a občas ich otočíme. Keď sú usmažené do peknej zlatej farby, vyberte ich na kuchynskú papierovú utierku aby nasiakla prebytočný olej. Posypeme práškovým cukrom a podávame.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.4 / 5)
10 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5747 videní