- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cukroví
- Fánky (Bell donuts)
Fánky (Bell donuts)
- Kusov: 30
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 350 g hladkej múky
- 175 g kyslej smotany
- 3 lyžice práškového cukru
- 3 žĺtky
- 1 lyžica rumu alebo octu
- štipka soli
- olej na vyprážanie
- práškový cukor a džem
Postup prípravy
1. Krok
Vaječné žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, kyslou smotanou, rumom alebo octom, potom preosejeme múku zmiešanú so soľou a poriadne premiešame. Zabaľte cesto do fólie a nechajte pol hodiny odpočívať v chladničke. Po odležaní rozvaľkáme na pomúčenej doske a nakrájame na kosoštvorce. V strede každého kúsku urobte zárez a pretiahnite ním jeden z koncov fánok. Vyprážajte ich na rozpálenom oleji dve minúty z každej strany do chrumkava. Do oleja dávajte naraz len toľko, aby v ňom mohli pohodlne plávať. Hotové kúsky odkladajte na papierovú utierku. Ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre a podávame s marhuľovým džemom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
255 videní