- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Fanta koláč s prírodnou pomarančovou šťavou
Fanta koláč s prírodnou pomarančovou šťavou
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- piškóta:
- 200 g cukru
- 150 g polohrubej múky
- 30 g kakaa
- 30 ml oleja
- 5 vajec
- štipka soli
- Želé:
- 1 liter pomarančovej šťavy
- 100 g cukru
- 100 g kukuričného škrobu
- Krém:
- 500 g tvarohu
- 250 g mascarpone
- 200 g práškového cukru
- 2 vanilkové cukre
- 100 g masla
- 1 lyžička pomarančovej esencie
Postup prípravy
1. Krok
Vajcia dám do väčšej misky. Nezabudnite ich predtým nechať pri izbovej teplote, aby lepšie prevzdušnili. Na vajcia pridám cukor a soľ a všetko veľmi dobre premiešam, aby sa objem vajíčok strojnásobil. Keď sú vajíčka dobre rozšľahané, mali by vyzerať asi takto. V tomto bode môžeme pridať múku a kakao, ale najprv ich zmiešam. Túto zmes budem pridávať po troškách a jemne ju miešať, veľkými pohybmi zdola nahor. Budem striedavo pridávať aj trochu oleja. Zmes nalejem do formy s rozmermi 35 x 25 cm, ktorú vyložím papierom na pečenie, povrch uhladím len podľa potreby.
2. Krok
Keďže je to veľmi vzdušná zmes, príliš sa s ňou nehrajte, pretože stratíte vzduch vo vnútri a piškóta už nebude nadýchaná. Formu dám do predhriatej rúry na 180° na približne 20 minút, alebo kým koláč nie je dobre upečený. Piškóta je upečená a vyzerá veľmi dobre. Je tiež veľmi nadýchaná. Nechám to úplne vychladnúť a medzitým si pripravím krém a polevu. Krém je tiež veľmi jednoduchý a veľmi ľahko sa pripravuje. Začnem so sladkým syrom, ktorý preložím do väčšej misky. Pridám cukor a mäkké maslo. Majte na pamäti, že sladký syr aj maslo musia mať izbovú teplotu a iba mascarpone musí byť studené. Pridám aj pomarančovú esenciu a všetko veľmi dobre premiešam. Keď som sladký syr veľmi dobre premiešala, pridám studené mascarpone a ešte trochu premiešam, len toľko, aby sa zapracovalo. Dávajte pozor, aby ste nepremiešali, pretože mascarpone sa môže zraziť. Takto bude krém vyzerať po zapracovaní mascarpone. Vidíte, že získal konzistenciu a je veľmi pevný.
3. Krok
V tomto bode ho môžete naniesť na vychladnutý piškótový korpus. Poleva je tiež rovnako jednoduchá ako zvyšok receptu. Začnem s prírodnou pomarančovou šťavou, ktorú dám do hrnca. Uistite sa, že používate prírodnú šťavu, pretože je oveľa chutnejšia a oveľa zdravšia. Pridám škrob a cukor. Všetko budem variť na miernom ohni za stáleho miešania, pretože nechcem, aby sa poleva pripálila. Keď poleva zhustne a začne vrieť, je hotová, takže môžem vypnúť oheň. Takúto konzistenciu by mala mať, mala by vyzerať ako puding. Priamo na povrchu ju prikryjem alobalom, aby sa nevytvorila kôrka, a nechám ju vychladnúť na izbovú teplotu.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
73 videní