Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Fanta koláč s prírodnou pomarančovou šťavou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Fanta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • piškóta:
  • 200 g cukru
  • 150 g polohrubej múky
  • 30 g kakaa
  • 30 ml oleja
  • 5 vajec
  • štipka soli
  • Želé:
  • 1 liter pomarančovej šťavy
  • 100 g cukru
  • 100 g kukuričného škrobu
  • Krém:
  • 500 g tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 200 g práškového cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 100 g masla
  • 1 lyžička pomarančovej esencie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia dám do väčšej misky. Nezabudnite ich predtým nechať pri izbovej teplote, aby lepšie prevzdušnili. Na vajcia pridám cukor a soľ a všetko veľmi dobre premiešam, aby sa objem vajíčok strojnásobil. Keď sú vajíčka dobre rozšľahané, mali by vyzerať asi takto. V tomto bode môžeme pridať múku a kakao, ale najprv ich zmiešam. Túto zmes budem pridávať po troškách a jemne ju miešať, veľkými pohybmi zdola nahor. Budem striedavo pridávať aj trochu oleja. Zmes nalejem do formy s rozmermi 35 x 25 cm, ktorú vyložím papierom na pečenie, povrch uhladím len podľa potreby.

2. Krok

Keďže je to veľmi vzdušná zmes, príliš sa s ňou nehrajte, pretože stratíte vzduch vo vnútri a piškóta už nebude nadýchaná. Formu dám do predhriatej rúry na 180° na približne 20 minút, alebo kým koláč nie je dobre upečený. Piškóta je upečená a vyzerá veľmi dobre. Je tiež veľmi nadýchaná. Nechám to úplne vychladnúť a medzitým si pripravím krém a polevu. Krém je tiež veľmi jednoduchý a veľmi ľahko sa pripravuje. Začnem so sladkým syrom, ktorý preložím do väčšej misky. Pridám cukor a mäkké maslo. Majte na pamäti, že sladký syr aj maslo musia mať izbovú teplotu a iba mascarpone musí byť studené. Pridám aj pomarančovú esenciu a všetko veľmi dobre premiešam. Keď som sladký syr veľmi dobre premiešala, pridám studené mascarpone a ešte trochu premiešam, len toľko, aby sa zapracovalo. Dávajte pozor, aby ste nepremiešali, pretože mascarpone sa môže zraziť. Takto bude krém vyzerať po zapracovaní mascarpone. Vidíte, že získal konzistenciu a je veľmi pevný.

3. Krok

V tomto bode ho môžete naniesť na vychladnutý piškótový korpus. Poleva je tiež rovnako jednoduchá ako zvyšok receptu. Začnem s prírodnou pomarančovou šťavou, ktorú dám do hrnca. Uistite sa, že používate prírodnú šťavu, pretože je oveľa chutnejšia a oveľa zdravšia. Pridám škrob a cukor. Všetko budem variť na miernom ohni za stáleho miešania, pretože nechcem, aby sa poleva pripálila. Keď poleva zhustne a začne vrieť, je hotová, takže môžem vypnúť oheň. Takúto konzistenciu by mala mať, mala by vyzerať ako puding. Priamo na povrchu ju prikryjem alobalom, aby sa nevytvorila kôrka, a nechám ju vychladnúť na izbovú teplotu.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.