- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - zákusky
 - Fanta koláč s prírodnou pomarančovou šťavou
 
Fanta koláč s prírodnou pomarančovou šťavou
          - Kusov: 1
 - Porcií: 20
 - Čas Prípravy: 30min
 - Varenie: 30min
 - Hotové Za: 60min
 
Suroviny
- piškóta:
 - 200 g cukru
 - 150 g polohrubej múky
 - 30 g kakaa
 - 30 ml oleja
 - 5 vajec
 - štipka soli
 - Želé:
 - 1 liter pomarančovej šťavy
 - 100 g cukru
 - 100 g kukuričného škrobu
 - Krém:
 - 500 g tvarohu
 - 250 g mascarpone
 - 200 g práškového cukru
 - 2 vanilkové cukre
 - 100 g masla
 - 1 lyžička pomarančovej esencie
 
Postup prípravy
1. Krok
Vajcia dám do väčšej misky. Nezabudnite ich predtým nechať pri izbovej teplote, aby lepšie prevzdušnili. Na vajcia pridám cukor a soľ a všetko veľmi dobre premiešam, aby sa objem vajíčok strojnásobil. Keď sú vajíčka dobre rozšľahané, mali by vyzerať asi takto. V tomto bode môžeme pridať múku a kakao, ale najprv ich zmiešam. Túto zmes budem pridávať po troškách a jemne ju miešať, veľkými pohybmi zdola nahor. Budem striedavo pridávať aj trochu oleja. Zmes nalejem do formy s rozmermi 35 x 25 cm, ktorú vyložím papierom na pečenie, povrch uhladím len podľa potreby.
2. Krok
Keďže je to veľmi vzdušná zmes, príliš sa s ňou nehrajte, pretože stratíte vzduch vo vnútri a piškóta už nebude nadýchaná. Formu dám do predhriatej rúry na 180° na približne 20 minút, alebo kým koláč nie je dobre upečený. Piškóta je upečená a vyzerá veľmi dobre. Je tiež veľmi nadýchaná. Nechám to úplne vychladnúť a medzitým si pripravím krém a polevu. Krém je tiež veľmi jednoduchý a veľmi ľahko sa pripravuje. Začnem so sladkým syrom, ktorý preložím do väčšej misky. Pridám cukor a mäkké maslo. Majte na pamäti, že sladký syr aj maslo musia mať izbovú teplotu a iba mascarpone musí byť studené. Pridám aj pomarančovú esenciu a všetko veľmi dobre premiešam. Keď som sladký syr veľmi dobre premiešala, pridám studené mascarpone a ešte trochu premiešam, len toľko, aby sa zapracovalo. Dávajte pozor, aby ste nepremiešali, pretože mascarpone sa môže zraziť. Takto bude krém vyzerať po zapracovaní mascarpone. Vidíte, že získal konzistenciu a je veľmi pevný.
3. Krok
V tomto bode ho môžete naniesť na vychladnutý piškótový korpus. Poleva je tiež rovnako jednoduchá ako zvyšok receptu. Začnem s prírodnou pomarančovou šťavou, ktorú dám do hrnca. Uistite sa, že používate prírodnú šťavu, pretože je oveľa chutnejšia a oveľa zdravšia. Pridám škrob a cukor. Všetko budem variť na miernom ohni za stáleho miešania, pretože nechcem, aby sa poleva pripálila. Keď poleva zhustne a začne vrieť, je hotová, takže môžem vypnúť oheň. Takúto konzistenciu by mala mať, mala by vyzerať ako puding. Priamo na povrchu ju prikryjem alobalom, aby sa nevytvorila kôrka, a nechám ju vychladnúť na izbovú teplotu.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8 videní