Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Fanta rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Fanta rezy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
femina.hu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 6 lyžíc cukru
  • 6 vajec
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 dcl oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • Plnka:
  • 500 g mascarpone (alebo tvarohu)
  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • Na vrch:
  • 7 dcl Fanty alebo mirindy
  • 2 vanilkové pudingy
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na cesto rozdeľte vajcia na bielky a žĺtky.. Bielká vyšľaháme do tvrdej peny s tromi lyžicami cukru. Žĺtky dobre vymiešame so zvyšnými tromi lyžicami cukru a pridáme olej. Do žĺtkovej zmesi potom vareškou zamiešajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom, a nakoniec vmiešame bielkový sneh.. Hmotu bez hrudiek uhladíme na maslom vymastený, múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.

2. Krok

Kým sa pečie kakaová piškóta, tvaroh dobre roztlačíme vidličkou, vmiešame maslo izbovej teploty dva druhy cukru a čerstvo vytlačenú šťavu z citróna. Keď piškóta vychladne, rovnomerne na ňu rozotrieme tvarohovú plnku.

3. Krok

Do malého hrnca dáme pudingový prášok a zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Zriedime Fantou a dobre vymiešame. Za stáleho miešania zahrievajte na miernom ohni tri až päť minút. Je dobré, ak sa hmota stane priesvit nou a hustejšou. Počkajte 10-15 minút, potom lyžicou nalejte na tvarohovú plnku. Odložíme do chladničky aspoň na tri hodiny. Ešte lepšie je nechať zákusok odpočívať celú noc, aby bol vrch dobre zatuhnutý a chute sa spojili.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1747 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.