Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Fanta rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Fanta rezy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
femina.hu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 6 lyžíc cukru
  • 6 vajec
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 dcl oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • Plnka:
  • 500 g mascarpone (alebo tvarohu)
  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • Na vrch:
  • 7 dcl Fanty alebo mirindy
  • 2 vanilkové pudingy
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na cesto rozdeľte vajcia na bielky a žĺtky.. Bielká vyšľaháme do tvrdej peny s tromi lyžicami cukru. Žĺtky dobre vymiešame so zvyšnými tromi lyžicami cukru a pridáme olej. Do žĺtkovej zmesi potom vareškou zamiešajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom, a nakoniec vmiešame bielkový sneh.. Hmotu bez hrudiek uhladíme na maslom vymastený, múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.

2. Krok

Kým sa pečie kakaová piškóta, tvaroh dobre roztlačíme vidličkou, vmiešame maslo izbovej teploty dva druhy cukru a čerstvo vytlačenú šťavu z citróna. Keď piškóta vychladne, rovnomerne na ňu rozotrieme tvarohovú plnku.

3. Krok

Do malého hrnca dáme pudingový prášok a zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Zriedime Fantou a dobre vymiešame. Za stáleho miešania zahrievajte na miernom ohni tri až päť minút. Je dobré, ak sa hmota stane priesvit nou a hustejšou. Počkajte 10-15 minút, potom lyžicou nalejte na tvarohovú plnku. Odložíme do chladničky aspoň na tri hodiny. Ešte lepšie je nechať zákusok odpočívať celú noc, aby bol vrch dobre zatuhnutý a chute sa spojili.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1107 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.