- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - zákusky
 - Fanta rezy
 
Fanta rezy
          - Kusov: 1
 - Porcií: 20
 - Čas Prípravy: 40min
 - Varenie: 20min
 - Hotové Za: 60min
 
Suroviny
- Cesto:
 - 6 lyžíc cukru
 - 6 vajec
 - 4 lyžice polohrubej múky
 - 2 lyžice kakaa
 - 1 dcl oleja
 - 1 prášok do pečiva
 - Plnka:
 - 500 g mascarpone (alebo tvarohu)
 - 250 g masla
 - 200 g práškového cukru
 - 2 vanilkové cukre
 - 1 lyžica citrónovej šťavy
 - Na vrch:
 - 7 dcl Fanty alebo mirindy
 - 2 vanilkové pudingy
 - 1 vanilkový cukor
 - 2 lyžice cukru
 
Postup prípravy
1. Krok
Na cesto rozdeľte vajcia na bielky a žĺtky.. Bielká vyšľaháme do tvrdej peny s tromi lyžicami cukru. Žĺtky dobre vymiešame so zvyšnými tromi lyžicami cukru a pridáme olej. Do žĺtkovej zmesi potom vareškou zamiešajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom, a nakoniec vmiešame bielkový sneh.. Hmotu bez hrudiek uhladíme na maslom vymastený, múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút.
2. Krok
Kým sa pečie kakaová piškóta, tvaroh dobre roztlačíme vidličkou, vmiešame maslo izbovej teploty dva druhy cukru a čerstvo vytlačenú šťavu z citróna. Keď piškóta vychladne, rovnomerne na ňu rozotrieme tvarohovú plnku.
3. Krok
Do malého hrnca dáme pudingový prášok a zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Zriedime Fantou a dobre vymiešame. Za stáleho miešania zahrievajte na miernom ohni tri až päť minút. Je dobré, ak sa hmota stane priesvit nou a hustejšou. Počkajte 10-15 minút, potom lyžicou nalejte na tvarohovú plnku. Odložíme do chladničky aspoň na tri hodiny. Ešte lepšie je nechať zákusok odpočívať celú noc, aby bol vrch dobre zatuhnutý a chute sa spojili.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1947 videní