Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Fantastická makovo-jablková štrudla -valkaná

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
štrúdla
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Štrúdle zbožňujem nakoľko ťahanú som sa nikdy neodvážila urobiť našla som si výbornú náhradu toto cesto sa nemusí hanbiť ani pred ťahaným cestom a preto si trúfne na neho aj začiatočník a určite sa vydarí a bude s ním spokojní.

štrúdla

štrúdla

reklama:

Suroviny

  • 250 g hl.múka
  • štipka soľ
  • 1 celé vajce
  • 5 PL vl. voda
  • 2 PL ocot 8%
  • 60 g maslo
  • Plnka 250 g mak mletý
  • 100 g cukor pr. alebo med
  • 1 dcl mlieko
  • 1-2 zrelé banány
  • 2 Pl slivkový lekvár / alebo aký máte/
  • 3-5 jablk
  • 2PL maslo na potretie rozpustiť
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si spracujeme cesto dobre spracujeme všetky dané suroviny a cesto si odložíme do chladničky pokial nespracujete plnku.

2. Krok

Plnka -do mlieka dáme rozpustiť med alebo cukor , dáme zohriať zalejeme mak, vidličkou rozmliaždíme banán,pridáme do makovej masy, lekvár, a jablká očistíme a postrúhame ako na jablčník vmiešame do makovej masy môžete pridať hrozienka namočené v rume , alebo vykôskované višne / slivky, marhule -môžete použiť aj mrazené podľa vlastnej chuti a kto čo má rád./

3. Krok

Cesto si rozdelíme na dve časti každu do tenúčka vyvalkáme ,až tak tenko môžete vyvalkať aby ste videli cez neho podložku / čim na tenšie vyvalkáte tým viac vám bude pripomínať originál štrúdlu/ plnku si rozdelite na dve časti , rozložíte na cesto - môžete potrieť a zrolovať, preložíte na plech vystlaný papierom . To isté aj aj druhým cestom urobíte - môžete plniť aj s inou plnkou trebarz tvarohovo višňovú a pod.

4. Krok

Povrch treba natrieť rozpusteným maslo , aj počas pečenia ho 2x môžete natrieť a pečieme v rúre vyhriatej na 200 st. 20 min. povrch by mal byť svetlý s nádychom do ružova a chrukavý.

5. Krok

Myslím si , že s touto štrúdlou sa vám podarí oslniť nielen svokru, ale aj svoju rodinku.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

8 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

41119 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.