- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Fantastická makovo-jablková štrudla -valkaná
Fantastická makovo-jablková štrudla -valkaná
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Štrúdle zbožňujem nakoľko ťahanú som sa nikdy neodvážila urobiť našla som si výbornú náhradu toto cesto sa nemusí hanbiť ani pred ťahaným cestom a preto si trúfne na neho aj začiatočník a určite sa vydarí a bude s ním spokojní.
Suroviny
- 250 g hl.múka
- štipka soľ
- 1 celé vajce
- 5 PL vl. voda
- 2 PL ocot 8%
- 60 g maslo
- Plnka 250 g mak mletý
- 100 g cukor pr. alebo med
- 1 dcl mlieko
- 1-2 zrelé banány
- 2 Pl slivkový lekvár / alebo aký máte/
- 3-5 jablk
- 2PL maslo na potretie rozpustiť
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si spracujeme cesto dobre spracujeme všetky dané suroviny a cesto si odložíme do chladničky pokial nespracujete plnku.
2. Krok
Plnka -do mlieka dáme rozpustiť med alebo cukor , dáme zohriať zalejeme mak, vidličkou rozmliaždíme banán,pridáme do makovej masy, lekvár, a jablká očistíme a postrúhame ako na jablčník vmiešame do makovej masy môžete pridať hrozienka namočené v rume , alebo vykôskované višne / slivky, marhule -môžete použiť aj mrazené podľa vlastnej chuti a kto čo má rád./
3. Krok
Cesto si rozdelíme na dve časti každu do tenúčka vyvalkáme ,až tak tenko môžete vyvalkať aby ste videli cez neho podložku / čim na tenšie vyvalkáte tým viac vám bude pripomínať originál štrúdlu/ plnku si rozdelite na dve časti , rozložíte na cesto - môžete potrieť a zrolovať, preložíte na plech vystlaný papierom . To isté aj aj druhým cestom urobíte - môžete plniť aj s inou plnkou trebarz tvarohovo višňovú a pod.
4. Krok
Povrch treba natrieť rozpusteným maslo , aj počas pečenia ho 2x môžete natrieť a pečieme v rúre vyhriatej na 200 st. 20 min. povrch by mal byť svetlý s nádychom do ružova a chrukavý.
5. Krok
Myslím si , že s touto štrúdlou sa vám podarí oslniť nielen svokru, ale aj svoju rodinku.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
8 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
41119 videní