- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Fantastické langoše
Fantastické langoše
- Kusov: 20
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 1:10 hod
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 1 kg hladkej múky
- 6 - 7 dl mlieka
- 1 kocka kvasníc
- 1 čajová lyžička cukru
- 2 čajové lyžičky soli
- 5 lyžíc oleja
Postup prípravy
1. Krok
Mlieko si dáme trochu zohriať aby bolo vlažné..Potom k nemu pridáme droždie ktoré si medzi prstami rozmrvíme.Pridáme aj lyžičku cukru.Počkáme kým kvasnice naskočia.(10 minút)
2. Krok
Do misky si preosejeme múku, pridáme soľ, olej a do stredu vlejeme naskočené kvasnice s mliekom.Vymiesime hladké cesto..Cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 1 hodinu kysnúť.
3. Krok
Po nakysnutí cesto vyklopíme na pracovnú plchu ktorú si naolejujeme a pohárikom alebo okrúhlym vykrajovátkom podľa potreby vykrajujeme kolieska , ktoré si ukladáme vedľa seba..Cesto si vždy vytiahneme rukami..Necháme podkysnúť ešte 5 - 10 minút.
4. Krok
Na panvicu si dáme dostatok oleja aby nám langoše plávali a potom keď je dobre rozpálený rukami vyťahujeme langoše a vhadzujeme hneď doň.
5. Krok
Plameň nesmie byť ani prudký ani slabý..Keď by ste mali slabý langoše by neboli nadýchané popili by veľa oleja, a keby bol plameň prudký olej by horel langoše tiež a neboli by zvnútra prepečené..
6. Krok
Po vypražení odkladáme langoše na stojato na papierovú utierku aby stiekli z prebytočného oleja.
7. Krok
V troške vody si rozmiešame 2 pretlačené strúčiky cesnaku a pridáme aj 1lyžičku soli..Touto zmesou potrieme ešte teplé langše aby dostali tú správnu chuť..Potom ich potrieme podľa chuti pochúťkovou smotanou a posypeme syrom..Môžete ich tiež potrieť kečupom a posypať strúhaným syrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.5 / 5)
24 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
40848 videní