Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Fantastické langoše

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Lanoss.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 20
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 1:10 hod
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 1 kg hladkej múky
  • 6 - 7 dl mlieka
  • 1 kocka kvasníc
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 5 lyžíc oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mlieko si dáme trochu zohriať aby bolo vlažné..Potom k nemu pridáme droždie ktoré si medzi prstami rozmrvíme.Pridáme aj lyžičku cukru.Počkáme kým kvasnice naskočia.(10 minút)

2. Krok

Do misky si preosejeme múku, pridáme soľ, olej a do stredu vlejeme naskočené kvasnice s mliekom.Vymiesime hladké cesto..Cesto prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 1 hodinu kysnúť.

3. Krok

Po nakysnutí cesto vyklopíme na pracovnú plchu ktorú si naolejujeme a pohárikom alebo okrúhlym vykrajovátkom podľa potreby vykrajujeme kolieska , ktoré si ukladáme vedľa seba..Cesto si vždy vytiahneme rukami..Necháme podkysnúť ešte 5 - 10 minút.

4. Krok

Na panvicu si dáme dostatok oleja aby nám langoše plávali a potom keď je dobre rozpálený rukami vyťahujeme langoše a vhadzujeme hneď doň.

5. Krok

Plameň nesmie byť ani prudký ani slabý..Keď by ste mali slabý langoše by neboli nadýchané popili by veľa oleja, a keby bol plameň prudký olej by horel langoše tiež a neboli by zvnútra prepečené..

6. Krok

Po vypražení odkladáme langoše na stojato na papierovú utierku aby stiekli z prebytočného oleja.

7. Krok

V troške vody si rozmiešame 2 pretlačené strúčiky cesnaku a pridáme aj 1lyžičku soli..Touto zmesou potrieme ešte teplé langše aby dostali tú správnu chuť..Potom ich potrieme podľa chuti pochúťkovou smotanou a posypeme syrom..Môžete ich tiež potrieť kečupom a posypať strúhaným syrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.5 / 5)

24 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

40848 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.