Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Farebná slaná roláda

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Screenshot_2 1.jpg
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min

Fantastická slaná  roláda  vodná  na sviatočné príležitosti…

reklama:

Suroviny

  • žltá piškóta:
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica kyslej smotany
  • 2 lyžice polohrubej múky + 1 lyžička prášku do pečiva
  • 3 - 4 lyžice nastrúhaného syra
  • Zelená piškóta:
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica kyslej smotany
  • 2 lyžice polohrubej múky+ 1 lyžička prášku do pečiva
  • 2 lyžice duseného špenátu
  • štipka soli
  • Orandžová piškóta:
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica kyslej smotany
  • 2 lyžice polohrubej múky + 1 lyžička prášku do pečiva
  • 2 lyžice chutney alebo kečupu
  • štipka soli
  • Plnka:
  • 400 g smotanového syra
  • 200 g kyslej smotany
  • 200 - 250 g šunky na plátky..
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Každú piškótu si vymiešame samostatne..Najskôr vyšľaháme žĺtka,potom k nim pridáme ostatné prísady..Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov..

2. Krok

Všetky tri cesta vylievame na plech naraz..môžete hádzať lyžicou , alebo robiť cik caky,či prúžky..Je to na vás..Plech musí byť vyložený s papierom na pečenie , ktorý sa ja ešte pre istotu vymastím..

3. Krok

Pečieme 15 minút pri 180 °C ..Upečenú piškótu hneď vyklopíme na vlhkú utierku a zrolujeme aspoň na 2 minútky..Potom odbalíme odstránime paier a znovu zrolujeme a necháme úplne vychladnúť..

4. Krok

Pre plnku zmiešame kyslú smotanu so smotanovým syrom kým sa nám neprepoja,ak sa vám zmes bude zdať riedka môžete vmiešať aj tvaroh..alebo ak je smotana riedka najskôr začnite smotanovým syrom a potom prihadzujte smotanu radšej po lyžičkách..Môžete túto slanú plnku ochutiť ešte nasekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou..Svoj efekt urobí aj paprika nakrájaná na malilinké kúsočky..

5. Krok

Vychladnutú piškótu potrieme plnkou a poukladáme šunku..Šunku je dobre ešte zjemna potrieť pomazánkou a až potom pevne zrolovať..Takto pripravenú roládu zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky zatuhnúť..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.3 / 5)

9 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

36141 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.