- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Farebné oblátky
Farebné oblátky
- Kusov: 40
- Porcií: 40
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 300 ml mlieka
- 200 g cukru
- 250 g margarínu alebo masla
- 200 g mletých vlašských orechov
- 300 g mletých maslových sušienok
- 100 g čokolády na varenie
- 1 vanilkový cukor
- 1 tortové oblátky
Postup prípravy
1. Krok
Nalejte mlieko a cukor do väčšieho hrnca, pridajte margarín, potom vložte na sporák a zahrievajte na strednom ohni, kým sa cukor a margarín nerozpustia. Krátko privedieme k varu a potom ihneď odstavíme z plameňa.
2. Krok
Pridáme mleté vlašské orechy a sušienky a dobre premiešame. Teraz túto zmes rozdeľte na 2 rovnaké časti. Aby ste sa uistili, že je to rovnaké, použite váhu..
3. Krok
Čokoládu rozpustíme v malom hrnci na najmenšom plameni (môžeme ju tiež pripraviť vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre), potom ju nalejeme do jednej časti zmesi a dobre premiešame. Bude to tmavá výplň.
4. Krok
Do druhej časti pridáme vanilkový cukor alebo vanilkovú arómu a dobre premiešame. Bude to druhá plnka..
5. Krok
Aby boli oblátky jemne chrumkavé, počkajte najskôr, kým náplne trochu vychladnú, až potom plňte oblátky. Poznámka: Nečakajte, kým plnky úplne vychladnú, pretože sa vám nebudú dať dobre rozotrieť.
6. Krok
Naplňte teda oplátky striedavo, najskôr svetlou a potom tmavou náplňou (alebo naopak), pričom dbajte na to, aby ste každú nasledujúcu oblátku dobre k plnke pritlačili. Po dokončení plnenia tiež položte na hornú oblátku papier na pečenie a zhora zaťažte ťažším predmetom. Na vrch som dala tácku a mlieko 1 l tetrapaku.
7. Krok
Vložte ho do chladničky, aby plnky dobre vychladli, potom na druhý deň nakrájajte ostrým nožom, alebo najlepšie skalpelom, ak vám záleží na úhľadných rezoch..
- Oplatky budú ešte chutnejšie, ak si vlašské orechy predpečiete v rúre pre ešte krajšiu a silnejšiu arómu. Toto je voliteľné, ale rozhodne to zvyšuje chuť.
- Pri pôstnej variante použite nejaký sójový nápoj v prášku s chuťou mlieka . Môže sa použiť aj ryžové mlieko.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1530 videní