Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Farebné oblátky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Farebne oblatky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.mysticcakes.com
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 300 ml mlieka
  • 200 g cukru
  • 250 g margarínu alebo masla
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 300 g mletých maslových sušienok
  • 100 g čokolády na varenie
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 tortové oblátky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Nalejte mlieko a cukor do väčšieho hrnca, pridajte margarín, potom vložte na sporák a zahrievajte na strednom ohni, kým sa cukor a margarín nerozpustia. Krátko privedieme k varu a potom ihneď odstavíme z plameňa.

2. Krok

Pridáme mleté ​​vlašské orechy a sušienky a dobre premiešame. Teraz túto zmes rozdeľte na 2 rovnaké časti. Aby ste sa uistili, že je to rovnaké, použite váhu..

3. Krok

Čokoládu rozpustíme v malom hrnci na najmenšom plameni (môžeme ju tiež pripraviť vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre), potom ju nalejeme do jednej časti zmesi a dobre premiešame. Bude to tmavá výplň.

4. Krok

Do druhej časti pridáme vanilkový cukor alebo vanilkovú arómu a dobre premiešame. Bude to druhá plnka..

5. Krok

Aby boli oblátky jemne chrumkavé, počkajte najskôr, kým náplne trochu vychladnú, až potom plňte oblátky. Poznámka: Nečakajte, kým plnky úplne vychladnú, pretože sa vám nebudú dať dobre rozotrieť.

6. Krok

Naplňte teda oplátky striedavo, najskôr svetlou a potom tmavou náplňou (alebo naopak), pričom dbajte na to, aby ste každú nasledujúcu oblátku dobre k plnke pritlačili. Po dokončení plnenia tiež položte na hornú oblátku papier na pečenie a zhora zaťažte ťažším predmetom. Na vrch som dala tácku a mlieko 1 l tetrapaku.

7. Krok

Vložte ho do chladničky, aby plnky dobre vychladli, potom na druhý deň nakrájajte ostrým nožom, alebo najlepšie skalpelom, ak vám záleží na úhľadných rezoch..

reklama:
  • Oplatky budú ešte chutnejšie, ak si vlašské orechy predpečiete v rúre pre ešte krajšiu a silnejšiu arómu. Toto je voliteľné, ale rozhodne  to zvyšuje chuť.
  • Pri pôstnej variante použite nejaký sójový nápoj v prášku s chuťou mlieka . Môže sa použiť aj ryžové mlieko.

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1595 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.