Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Farebné oblátky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Farebne oblatky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.mysticcakes.com
  • Kusov: 40
  • Porcií: 40
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 300 ml mlieka
  • 200 g cukru
  • 250 g margarínu alebo masla
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 300 g mletých maslových sušienok
  • 100 g čokolády na varenie
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 tortové oblátky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Nalejte mlieko a cukor do väčšieho hrnca, pridajte margarín, potom vložte na sporák a zahrievajte na strednom ohni, kým sa cukor a margarín nerozpustia. Krátko privedieme k varu a potom ihneď odstavíme z plameňa.

2. Krok

Pridáme mleté ​​vlašské orechy a sušienky a dobre premiešame. Teraz túto zmes rozdeľte na 2 rovnaké časti. Aby ste sa uistili, že je to rovnaké, použite váhu..

3. Krok

Čokoládu rozpustíme v malom hrnci na najmenšom plameni (môžeme ju tiež pripraviť vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre), potom ju nalejeme do jednej časti zmesi a dobre premiešame. Bude to tmavá výplň.

4. Krok

Do druhej časti pridáme vanilkový cukor alebo vanilkovú arómu a dobre premiešame. Bude to druhá plnka..

5. Krok

Aby boli oblátky jemne chrumkavé, počkajte najskôr, kým náplne trochu vychladnú, až potom plňte oblátky. Poznámka: Nečakajte, kým plnky úplne vychladnú, pretože sa vám nebudú dať dobre rozotrieť.

6. Krok

Naplňte teda oplátky striedavo, najskôr svetlou a potom tmavou náplňou (alebo naopak), pričom dbajte na to, aby ste každú nasledujúcu oblátku dobre k plnke pritlačili. Po dokončení plnenia tiež položte na hornú oblátku papier na pečenie a zhora zaťažte ťažším predmetom. Na vrch som dala tácku a mlieko 1 l tetrapaku.

7. Krok

Vložte ho do chladničky, aby plnky dobre vychladli, potom na druhý deň nakrájajte ostrým nožom, alebo najlepšie skalpelom, ak vám záleží na úhľadných rezoch..

reklama:
  • Oplatky budú ešte chutnejšie, ak si vlašské orechy predpečiete v rúre pre ešte krajšiu a silnejšiu arómu. Toto je voliteľné, ale rozhodne  to zvyšuje chuť.
  • Pri pôstnej variante použite nejaký sójový nápoj v prášku s chuťou mlieka . Môže sa použiť aj ryžové mlieko.

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1530 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.