- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cestoviny
- Farfalle s medvedím cesnakom a slaninou
Farfalle s medvedím cesnakom a slaninou

- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 400 g cestovín farfalle
- 250 g slaniny na plátky
- 1 zväzok medvedieho cesnaku
- 2,5 dcl smotany na varenie
- 1 lyžica masla
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice parmezánu
- soľ a mleté čierne korenie
- muškátový oriešok
Postup prípravy
1. Krok
Slaninu si nakrájame. Do veľkej panvice dajte lyžicu masla, pridajte prúžky slaniny a opečte na vysokej teplote, kým nezhnedne. Pridáme prelisovaný cesnak a nakrájaný medvedí cesnak. Varte jednu minútu za stáleho miešania. Zalejeme decilitrom vody, pridáme smotanu, dochutíme soľou, korením a štipkou čerstvo nastrúhaného muškátového orieška.
2. Krok
Medzitým si rozvaríme osolenú vodu a uvaríme v nej cestoviny. Scedíme, a vmiešame do slaninovo-cesnakového základu. Vmiešame parmezán a ihneď podávame.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
11 videní