- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Fašiangové šišky
Fašiangové šišky
- Kusov: 20
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- 30 g kvasníc
- 4 žĺtka
- 100 g masla alebo margarínu
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 3 dcl mlieka
- 1 lyžica rumu
- nastrúhaná šupka z polovice citróna
Postup prípravy
1. Krok
Necháme nakysnúť droždie v troche mlieka s cukrom..Do misky si dáme múku, žĺtky, vanilkový cukor , zvyšný cukor, rum a citrónovú kôru ..pridáme naskočené kvasnice a vlažné mlieko , rozpustené maslo a vymiesime hladké cesto..Cesto necháme na teplom mieste kysnúť prikryté kým nezdvojnásobí svoj objem..
2. Krok
Na pracovnej ploche ktorú sme si pomúčili vyvaľkáme cesto asi na 1 cm a vykrajujeme napríklad pohárikom rovnaké kolieska ktoré necháme na teplom mieste ešte aspoň 15 minút podkysnúť..
3. Krok
V hlbokej panvici zahrejeme veľa oleja a pred smažením v šiške presne v strede urobíme dierku..Hodíme do rozpáleného oleja a z oboch strán už pri zníženom plameni osmažíme do zlatista..
4. Krok
Hotové necháme na papierovej utierke stiecť z prebytočného oleja a potom do stredu kde sa nám vytvorila priehlbinka dáme džem podľa vašej chuti...Nakoniec posypeme preosiatym práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.7 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
7459 videní