- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- fašiangy
- Fašiangové šišky
Fašiangové šišky
- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- 2 dcl mlieka
- 40 g práškového cukru
- 30 g droždia
- 60 g masla
- 1 vanilkový cukor
- 4 žĺtky
- citrónová kôra
- štipka soli
- olej
- 1 lyžica rumu ( alebo octu)
Postup prípravy
1. Krok
Do väčšej misy dáme múku. V strede urobíme jamku a nalejeme do nej vlažné mlieko.
2. Krok
Do mlieka dáme polovicu práškového cukru, potom rozdrobíme droždie a pridáme zvyšný práškový cukor. Pridáme žĺtky, rozpustené maslo, vanilkový extrakt, rum a soľ. Spolu spracujeme a vymiesime na hladké cesto.
3. Krok
Prikryjeme kuchynskou utierkou a 1 hodinu necháme kysnúť na teplom mieste.
4. Krok
Po vykysnutí cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku prsta a vykrajujeme z neho kolieska. Potom prikryte a nechajte ďalších 15 minút odpočívať.
5. Krok
V hlbšej panvici zohrejte toľko oleja, aby šišky v ňom plávali, to znamená, že sa počas vyprážania nedotknú dna panvice.
6. Krok
Šišky zatlačte v strede prstom, potom začnite vyprážať po pár kúkoch podľa veľkosti panvice perforovanou stranou nadol.
7. Krok
Po asi 2 minútach otočte a smažte z druhej strany. Upečené vyberieme na papierovú utierku a Necháme odtiecť od prebytočného podávame s práškovým cukrom a džemom podľa chuti.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1147 videní