- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Fašiangové šišky
Fašiangové šišky
- Kusov: 20
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 700 g hladkej múky
- 3 dcl mlieka
- 30 g droždia
- 5 lyžíc práškového cukru
- 80 g margarínu
- 1 vajce
- 3 žĺtky
- 5 lyžíc rumu
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- olej na vyprážanie
Postup prípravy
1. Krok
V teplom mlieku s trochou cukru rozdrobíme droždie, v miske odmeriame ostatné suroviny, pridáme kvások a vymiesime vláčne cesto. Nechajte prikryté na teplom mieste, kým sa za 1 hodinu nezdvojnásobí. Keď vykysne, rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku 2-2,5 cm. Okrúhlym vykrajovačom s priemerom asi 6 cm z neho nakrájame kolieska a necháme ich prikryté ešte 10 minút odpočívať.
2. Krok
Prstom stlačte stred vykysnutých šišiek, potom začnite vyprážať na strednom ohni v stredne horúcom oleji tak, aby strana pritlačená prstom bola najskôr dole, prikryte pokrievkou a smažte 1-2 minúty, potom otočte a smažiť druhú stranu 1-2 minúty ale teraz bez pokrievky, tak z nich budú pekné šišky ..
3. Krok
Keď sú usmažené, vyberte ich na podnos vystlaný papierovými utierkami a upečené šišky nechajte odtiecť. Podávame s džemom, lieskovoorieškovým krémom alebo len práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
15 videní