Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Fenomenálny čokoládový závin

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Vekna5 682x352.jpg
6
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 1:30 hod
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 1 a 1/2 šálky horúceho mlieka
  • 2 sáčky sušeného droždia
  • 3 vajcia
  • 2 žĺtky
  • 1 a 3/4 šálky cukru
  • 6 šálok hladkej múky
  • 350 g masla
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 kg horkej čokolády
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžička smotany
  • Mrvenica :
  • 1 šálka práškového cukru
  • 1 šálka polohrubej múky
  • 150 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mlieko nalejte do misky, pridajte droždie a trochu cukru a nechajte stáť po dobu piatich minút. V oddelenej miske zmiešajte ¾ šálky cukru, 2 vajcia a žĺtky a pridajte do zmesi mlieka a droždia, dobre premiešajte. V oddelenej miske spojte múku a soľ, pridajte mokré prísady a miešajte všetko potom pridajte 200 g masla. Cesto spracujte na pracovnej doske do hladka, potom ho preložte do čistej nádoby a zakryte fóliou. Nechajte kysnúť pri izbovej teplote asi hodinu.

2. Krok

Zostávajúci cukor dajte do misky, pridajte nakrájanú čokoládu a všetky zmesi, pridá sa 150 g masla a nakrájané na kocky, a dobre všetko premiešajte. Môžete trochu roztopiť v mikrovlnke, aby sa všetko spojilo. Plech na pečenie potrite tukom alebo dajte papier na pečenie, cesto premiesite a ešte 5 minút dajte odpočinúť. Cesto sa nareže na tri rovnaké časti, každú razavaľkajte na približne 35 x 35 cm a hrúbku 0,5 cm.

3. Krok

Cesto naplňte čokoládovou zmesou a zatočte. Každý závin ešte pootáčajte ako twister. Potrite vajcom a posypte mrvenicou. Nechajte ešte odpočinúť asi 20 minút. Záviny pečte pri teplote 160 ° C, 55 minút.. Po upečení môžete posypať práškovým cukrom.

reklama:

Testo6.jpgTesto7.jpgVekna1.jpgVekna2.jpgVekna4.jpgVekna5 682x352.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

12 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

35287 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.