- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Fenomenálny čokoládový závin
Fenomenálny čokoládový závin
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 1:30 hod
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 0min
Suroviny
- 1 a 1/2 šálky horúceho mlieka
- 2 sáčky sušeného droždia
- 3 vajcia
- 2 žĺtky
- 1 a 3/4 šálky cukru
- 6 šálok hladkej múky
- 350 g masla
- 1/2 lyžičky soli
- 1 kg horkej čokolády
- 2 lyžičky mletej škorice
- 1 lyžička smotany
- Mrvenica :
- 1 šálka práškového cukru
- 1 šálka polohrubej múky
- 150 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Mlieko nalejte do misky, pridajte droždie a trochu cukru a nechajte stáť po dobu piatich minút. V oddelenej miske zmiešajte ¾ šálky cukru, 2 vajcia a žĺtky a pridajte do zmesi mlieka a droždia, dobre premiešajte. V oddelenej miske spojte múku a soľ, pridajte mokré prísady a miešajte všetko potom pridajte 200 g masla. Cesto spracujte na pracovnej doske do hladka, potom ho preložte do čistej nádoby a zakryte fóliou. Nechajte kysnúť pri izbovej teplote asi hodinu.
2. Krok
Zostávajúci cukor dajte do misky, pridajte nakrájanú čokoládu a všetky zmesi, pridá sa 150 g masla a nakrájané na kocky, a dobre všetko premiešajte. Môžete trochu roztopiť v mikrovlnke, aby sa všetko spojilo. Plech na pečenie potrite tukom alebo dajte papier na pečenie, cesto premiesite a ešte 5 minút dajte odpočinúť. Cesto sa nareže na tri rovnaké časti, každú razavaľkajte na približne 35 x 35 cm a hrúbku 0,5 cm.
3. Krok
Cesto naplňte čokoládovou zmesou a zatočte. Každý závin ešte pootáčajte ako twister. Potrite vajcom a posypte mrvenicou. Nechajte ešte odpočinúť asi 20 minút. Záviny pečte pri teplote 160 ° C, 55 minút.. Po upečení môžete posypať práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
12 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
34744 videní