- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- ryby
- Fish & Chips
Fish & Chips
- Kusov: 40
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 1 kg filet z tresky
- 200 g hladkej múky
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- štipka kajenského korenia
- 2 vajcia
- 350 ml piva
- hranolky
- olej na vysmážanie
Postup prípravy
1. Krok
Ak používate mrazenú tresku rozmrazte ju a poriadne vysušte papierovými obrúskami.
2. Krok
V samostatnej miske zmiešajte 150 g hladkej múky, prášok do pečiva, korenie a soľ a kajenskeé korenie..
3. Krok
V druhej miske rozmiešajte pivo s vajcami a rozšľahajte..Potom zmes vlejte k múčnej zmesi a miešajte kým sa nevytvorí cestíčko..
4. Krok
Rybí filet nakrájajte na menšie prúžky..Osolíme každý kúsok a okorením..najskôr plátky obalíme v hladkej múke a potom v cestíčku..Ihneď vkladáme do rozpáleného oleja a vymážame z oboch strán dozlatista.
5. Krok
Vysmažené kúsky dávame ešte na papierovú utierku aby sme ich zbavili prebytočného tuku..
6. Krok
Kúsky rýb podávame so zemiakovým hranolkami a s omáčkou podľa vašej chuti...Je to fantastická mňamka..
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2275 videní