Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Focaccia paradajková

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Fb 1.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 0min

Ďaľšie jedlo, ktoré milujem!!! Celkovo milujem „kysnuté cesto“, aj s ním pracovať, aj ho zjesť (samozrejme po tepelnej úprave 😉 ). Ale musím si dávať pozor, lebo ak by som ho jedla stále, neviem, neviem. Vlastne viem, vyzerala by som presne ako to kysnuté cesto… Focaccia je úžasná aj v tom, že je variabilná, pripravíte si ju s tým čo máte radi. Moja Terka má najradšej so sušenými paradajkami a čiernymi olivami a ja s paradajkami alebo úplne „čistú“ iba s bylinkami. Cesto pripravujem podľa ITALA   a doporučujem aj Vám ho vyskúšať. Pri miesení cesta treba počítať aj s múkou na podsypávanie 🙂

reklama:

Suroviny

  • múka hladká (používam špaldovú, niekedy aj celozrnnú) 500g
  • voda teplá 4dl
  • soľ
  • droždie čerstvé 1/2 kocky
  • soľ nerafinovaná morská
  • olej olivový 5cl
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misy som preosiala múku, pridala soľ, urobila jamku a do nej dala vodu, rozdrobené droždie a nechala vykysnúť kvások. Potom som pridala olej.

2. Krok

Cesto som vymiesila, trpezlivo a podsypávala aj múkou. Asi 15 minút. Cesto je skôr vláčnejšie.

3. Krok

Prikryla som utierkou a nechala podkysnúť aspoň na zdvojnásobenie.

4. Krok

Na plech som si dala papier na pečenie a naň vyklopila cesto.

5. Krok

Ruky som si naolejovala a cesto roztláčala na plechu do asi 0,5 cm výšky.

6. Krok

Na cesto si poukladajte na čo máte chuť :-) Opäť pozatláčajte prstami aj olejom a nechajte ešte chvíľu podkysnúť.

7. Krok

Dajte piecť do vyhriatej rúry na 225°C cca 10-15 minút. Je potrebné si čas odsledovať...

8. Krok

Dobrú chuť :-)

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.3 / 5)

12 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

47264 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.