- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Francuzáky
Francuzáky

- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 500 g zemiakov
- 8 natvrdo uvarených vajec
- 2 čerstvé vajcia
- 100 g klobásy alebo diétnej salámy
- 250 ml smotany
- masť
- strúhanka
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Zemiaky uvaríme v šupe.. Vychladnuté zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. Zapekaciu misu alebo malý pekáč vytrieme masťou a vysypeme strúhankou. Postupne vrstvíme zemiaky, ma kolieska nakrájané vajcia a klobásu. Nakoniec na vrch poukladáme zemiaky a zalejeme smotanou do ktorej sme zašľahali 2 vajcia, soľ a mleté čierne korenie.. Pečieme v rúre do zlatista .. Podávame s hlávkovým šalátom v sladkokyslom náleve..

Priemerné hodnotenie receptu
(1 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
761 videní