- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Francuzky krémeš
Francuzky krémeš
- Kusov: 1
- Porcií: 30
- Čas Prípravy: 25min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 50min
Dala som túto snímku,aby bolo vidno,ako sa dá pomôcť s BB keksíkmi pri tomto krémeši
Suroviny
- 1 lístkové cesto
- 1l mlieka
- 3 zlaté klasy
- 3 žĺtky
- 3 bielky
- 100g práškový cukor
- 3 bal BB keks
- 200g várová čokoláda
- 100g iva,cera/tuk/
- 100g bielej čokolády
- 1l profi šľahačky creme patiserie
Postup prípravy
1. Krok
Lístkové cesto vyvaľkáme a upečieme na opaku plechu,zatiaľ kým sa pečie ,tak si uvaríme .zlaté klasy so žĺtkami v 1 l. mlieka aj s 100g cukru na hustú kašu za stáleho miešania vychladíme ,vyšľaháme bielky a z ľahka zamiešame do masy...
2. Krok
Natrieme na lístkový plát,vyšľaháme šľahačku a tú nanesieme na krém a dobre zrovnáme...
3. Krok
Obe čokolády si rozpustíme a polejeme BB keksy , z jednej strany, do každého kvapneme bielu čokoládu a špáratkom urobíme vzor do hviezdičky a necháme stuhnúť,potom poukládáme na krémeš, aby sa nám to dobre krájalo viď.foto
4. Krok
A je hotovo,dobrú chuť
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
8 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
32231 videní