- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Francúzske buchty „Creme de Parisienne“
Francúzske buchty „Creme de Parisienne“
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 375 g hladkej múky
- 15 g droždia
- 75 g cukru
- 200 ml mlieka
- 40 g roztopeného masla
- 1/2 lyžičky citrónovej kôry
- 1 vajce
- Krém:
- 350 ml mlieka
- 2 žĺtka
- 2 lyžice kukuričného šrobu
- 4 lyžice cukru
- kôra z 1/2 citróna
- vanilkový cukor
- 40 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Zmiešajte všetky suché prísady. Najprv preosejte múku. Droždie rozmiešame s teplým mlieko a trochou cukru a necháme vzísť.. Do múky pridáme vajce a postupne pridávame do zmesi vykysnutý kvások s mliekom. Premiešame a pridáme ešte maslo a citrónovú kôru. Vymiesime cesto. Cesto necháme vykysnúť. Asi dve hodiny.
2. Krok
Pripravíme si krém . Zmiešajte v hrnci s hrubým dnom: dva žĺtky, mlieko, škrob, citrónovú kôru, cukor. Všetko dobre premiešame. Položte na oheň a za stáleho miešania varte, kým krém nezhustne . Krém necháme vychladnúť prikrytý fóliou Keď vychladne, pridajte mäkké maslo a dobre premiešajte.
3. Krok
Cesto rozdeľte na 12 častí. Každý kúsok, rozvaľkáme a vložíme plnku (asi 1 polievkovú lyžicu). Zvyšok cesta nakrájame na pásiky. postup je pod receptom.. Zabaľte buchtu. Nechajte buchty kysnúť 30 minút na plechu vyloženom s papierom na pečenie. Keď naše buchty zväčšia objem, potrieme ich žĺtkom. Vložte do vyhriatej rúry na 20 minút pri teplote 180°C. Hotové Buchty Crème de Parisien posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
381 videní