Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Francúzske buchty „Creme de Parisienne“

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Francuzske zemle.png
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 375 g hladkej múky
  • 15 g droždia
  • 75 g cukru
  • 200 ml mlieka
  • 40 g roztopeného masla
  • 1/2 lyžičky citrónovej kôry
  • 1 vajce
  • Krém:
  • 350 ml mlieka
  • 2 žĺtka
  • 2 lyžice kukuričného šrobu
  • 4 lyžice cukru
  • kôra z 1/2 citróna
  • vanilkový cukor
  • 40 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zmiešajte všetky suché prísady. Najprv preosejte múku. Droždie rozmiešame s teplým mlieko a trochou cukru a necháme vzísť.. Do múky pridáme vajce a postupne pridávame do zmesi vykysnutý kvások s mliekom. Premiešame a pridáme ešte maslo a citrónovú kôru. Vymiesime cesto. Cesto necháme vykysnúť. Asi dve hodiny.

2. Krok

Pripravíme si krém . Zmiešajte v hrnci s hrubým dnom: dva žĺtky, mlieko, škrob, citrónovú kôru, cukor. Všetko dobre premiešame. Položte na oheň a za stáleho miešania varte, kým krém nezhustne . Krém necháme vychladnúť prikrytý fóliou Keď vychladne, pridajte mäkké maslo a dobre premiešajte.

3. Krok

Cesto rozdeľte na 12 častí. Každý kúsok, rozvaľkáme a vložíme plnku (asi 1 polievkovú lyžicu). Zvyšok cesta nakrájame na pásiky. postup je pod receptom.. Zabaľte buchtu. Nechajte buchty kysnúť 30 minút na plechu vyloženom s papierom na pečenie. Keď naše buchty zväčšia objem, potrieme ich žĺtkom. Vložte do vyhriatej rúry na 20 minút pri teplote 180°C. Hotové Buchty Crème de Parisien posypeme práškovým cukrom.

reklama:

1.jpg2.jpg3.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

381 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.