Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Francúzske buchty „Creme de Parisienne“

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Francuzske zemle.png
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 375 g hladkej múky
  • 15 g droždia
  • 75 g cukru
  • 200 ml mlieka
  • 40 g roztopeného masla
  • 1/2 lyžičky citrónovej kôry
  • 1 vajce
  • Krém:
  • 350 ml mlieka
  • 2 žĺtka
  • 2 lyžice kukuričného šrobu
  • 4 lyžice cukru
  • kôra z 1/2 citróna
  • vanilkový cukor
  • 40 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zmiešajte všetky suché prísady. Najprv preosejte múku. Droždie rozmiešame s teplým mlieko a trochou cukru a necháme vzísť.. Do múky pridáme vajce a postupne pridávame do zmesi vykysnutý kvások s mliekom. Premiešame a pridáme ešte maslo a citrónovú kôru. Vymiesime cesto. Cesto necháme vykysnúť. Asi dve hodiny.

2. Krok

Pripravíme si krém . Zmiešajte v hrnci s hrubým dnom: dva žĺtky, mlieko, škrob, citrónovú kôru, cukor. Všetko dobre premiešame. Položte na oheň a za stáleho miešania varte, kým krém nezhustne . Krém necháme vychladnúť prikrytý fóliou Keď vychladne, pridajte mäkké maslo a dobre premiešajte.

3. Krok

Cesto rozdeľte na 12 častí. Každý kúsok, rozvaľkáme a vložíme plnku (asi 1 polievkovú lyžicu). Zvyšok cesta nakrájame na pásiky. postup je pod receptom.. Zabaľte buchtu. Nechajte buchty kysnúť 30 minút na plechu vyloženom s papierom na pečenie. Keď naše buchty zväčšia objem, potrieme ich žĺtkom. Vložte do vyhriatej rúry na 20 minút pri teplote 180°C. Hotové Buchty Crème de Parisien posypeme práškovým cukrom.

reklama:

1.jpg2.jpg3.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

491 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.