- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - koláče
 - Francúzske buchty „Creme de Parisienne“
 
Francúzske buchty „Creme de Parisienne“
          - Kusov: 12
 - Porcií: 12
 - Čas Prípravy: 60min
 - Varenie: 20min
 - Hotové Za: 1:20 hod
 
Suroviny
- 375 g hladkej múky
 - 15 g droždia
 - 75 g cukru
 - 200 ml mlieka
 - 40 g roztopeného masla
 - 1/2 lyžičky citrónovej kôry
 - 1 vajce
 - Krém:
 - 350 ml mlieka
 - 2 žĺtka
 - 2 lyžice kukuričného šrobu
 - 4 lyžice cukru
 - kôra z 1/2 citróna
 - vanilkový cukor
 - 40 g masla
 
Postup prípravy
1. Krok
Zmiešajte všetky suché prísady. Najprv preosejte múku. Droždie rozmiešame s teplým mlieko a trochou cukru a necháme vzísť.. Do múky pridáme vajce a postupne pridávame do zmesi vykysnutý kvások s mliekom. Premiešame a pridáme ešte maslo a citrónovú kôru. Vymiesime cesto. Cesto necháme vykysnúť. Asi dve hodiny.
2. Krok
Pripravíme si krém . Zmiešajte v hrnci s hrubým dnom: dva žĺtky, mlieko, škrob, citrónovú kôru, cukor. Všetko dobre premiešame. Položte na oheň a za stáleho miešania varte, kým krém nezhustne . Krém necháme vychladnúť prikrytý fóliou Keď vychladne, pridajte mäkké maslo a dobre premiešajte.
3. Krok
Cesto rozdeľte na 12 častí. Každý kúsok, rozvaľkáme a vložíme plnku (asi 1 polievkovú lyžicu). Zvyšok cesta nakrájame na pásiky. postup je pod receptom.. Zabaľte buchtu. Nechajte buchty kysnúť 30 minút na plechu vyloženom s papierom na pečenie. Keď naše buchty zväčšia objem, potrieme ich žĺtkom. Vložte do vyhriatej rúry na 20 minút pri teplote 180°C. Hotové Buchty Crème de Parisien posypeme práškovým cukrom.



Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
535 videní