- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Francúzske zapekané karé
Francúzske zapekané karé
- Kusov: 2
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 1:5 hod
Suroviny
- 300 g bravčového karé
- 1 cibuľa
- 125 ml smotany na šľahanie
- 100 ml mlieka
- 50 g tvrdého syra
- 1 paradajka
- soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Bravčové karé nakrájame na rezne.. Z oboch strán ho okoreníme a osolíme.
2. Krok
Rezne dáme na pekáč ktorý pokvapkáme olejom.. Očistíme cibuľu a nakrájame ju na kolieska. Poukladáme ju na mäso..
3. Krok
Smotanu zalejeme mliekom, a prelejeme bravčové mäso.. Plech prekryjeme alobalom a vložíme do vyhriatej rúry na 190°C,,Mäso zapekáme asi 30 minút.
4. Krok
Potom plech vyberieme a odstránime alobal.. paradajky nakrájame n a plátky a poukladáme na mäso. Posypeme nastrúhaným syrom a vrátime do rúry.. Dopekáme ešte 15 minút..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.8 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6457 videní