- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- „Francúzsky Bozk“
„Francúzsky Bozk“
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 1 piškóta:
- 4 bielka
- 150 g práškového cukru
- 150 g maslových sušienok
- 1 lyžica hladkej múky
- 2 piškóta:
- 4 bielká
- 150 g práškového cukru
- 100 g kokosu
- 1 lyžica hladkej múky
- Krém:
- 8 žĺtkov
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 250 g masla alebo margarínu
- 100 g čokolády na varenie
- 150 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Plech na pečenie 20x30cm. zľahka naolejujeme a vysypeme múkou.
2. Krok
Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Vyšľahajte bielká z najvyšších otáčok a za stáleho miešania ihneď postupne pridávajte cukor. Primiešajte mleté maslové sušienky a múku a zmes rozložte na plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C 8-10 minút.
3. Krok
Medzitým si bielu kokosovú zmes rozšľaháme rovnako ako prvú, namiesto sušienok pridáme kokos. Vyberte plech s keksíkovou piškótou a naneste kokosovú zmes. Vráťte späť do rúry a pečte ďalších desať minút, podľa rúry. Hneď ako povrch chytí krémovú farbu, vyberte z rúry. Nechajte vychladnúť.
4. Krok
Plnka: Nad parou šľaháme žĺtka s cukrom a s vanilkovým cukrom.. Šľaháme kým nezbelejú.. Potom pridáme nalámanú čokoládu a miešame kým sa čokoláda nerozpustí.. Odstavíme a necháme vychladnúť.
5. Krok
Potom spojíme čokoládovú hmotu s maslom.. A poriadne prešľaháme.. Nakoniec si vyšľaháme šľahačku a primiešame ju do krému..
6. Krok
Na piškótový základ nanesieme krém a dáme do chladničky poriadne zatuhnúť .. Najlepšie cez noc..
7. Krok
Potom posypeme strúhaným kokosom a nakrájame na porcie,.,
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2007 videní