Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

„Francúzsky Bozk“

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Francuzsky bozk.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.maminajela.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 1 piškóta:
  • 4 bielka
  • 150 g práškového cukru
  • 150 g maslových sušienok
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 2 piškóta:
  • 4 bielká
  • 150 g práškového cukru
  • 100 g kokosu
  • 1 lyžica hladkej múky
  • Krém:
  • 8 žĺtkov
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 g masla alebo margarínu
  • 100 g čokolády na varenie
  • 150 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Plech na pečenie 20x30cm. zľahka naolejujeme a vysypeme múkou.

2. Krok

Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Vyšľahajte bielká z najvyšších otáčok a za stáleho miešania ihneď postupne pridávajte cukor. Primiešajte mleté ​​maslové sušienky a múku a zmes rozložte na plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C 8-10 minút.

3. Krok

Medzitým si bielu kokosovú zmes rozšľaháme rovnako ako prvú, namiesto sušienok pridáme kokos. Vyberte plech s keksíkovou piškótou a naneste kokosovú zmes. Vráťte späť do rúry a pečte ďalších desať minút, podľa rúry. Hneď ako povrch chytí krémovú farbu, vyberte z rúry. Nechajte vychladnúť.

4. Krok

Plnka: Nad parou šľaháme žĺtka s cukrom a s vanilkovým cukrom.. Šľaháme kým nezbelejú.. Potom pridáme nalámanú čokoládu a miešame kým sa čokoláda nerozpustí.. Odstavíme a necháme vychladnúť.

5. Krok

Potom spojíme čokoládovú hmotu s maslom.. A poriadne prešľaháme.. Nakoniec si vyšľaháme šľahačku a primiešame ju do krému..

6. Krok

Na piškótový základ nanesieme krém a dáme do chladničky poriadne zatuhnúť .. Najlepšie cez noc..

7. Krok

Potom posypeme strúhaným kokosom a nakrájame na porcie,.,

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2023 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.