Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Francúzsky makový krémeš

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Francúzsky makový krémeš
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:40 hod
reklama:

Suroviny

  • Medový plát:
  • 300 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžica medu
  • 70 g masla
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička sódy
  • Makový plát:
  • 150 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 3 lyžice horúcej vody
  • 0,5 dcl oleja
  • 150 g polohrubej múky
  • 1/2 balíka prášku do pečiva
  • 100 g celého maku
  • Krém:
  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 2 vanilkové pudingy
  • 3 žĺtka
  • 6 dcl mlieka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zmiešame si múku s práškovým cukrom a sódou .Pridáme mäkké maslo, tekutý med a vajcia..Vymiesime mäkké ľahko rozotierateľné cesto..

2. Krok

Vymiesené cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a rozvaľkáme ich na dva plechy 22 x 32 cm..Plechy si vystelieme papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 10 minút.Potom oba pláty necháme na mriežke vychladnúť.

3. Krok

Mak si opražíme krátko na teflónovej panvici a potom ihneď zosypeme do misky.Oddelíme si žĺtka od bielkov.Bielka vyšľaháme s 50 g práškového cukru do snehu a žĺtka vyšľaháme so zvyšným cukrom do peny.Primiešame k vyšľahaným žĺtkam olej a horúcu vodu a dobre prešľaháme.Potom primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a pridáme aj vychladnutý mak..Nakoniec zľahka primiešame bielkový sneh.

4. Krok

Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie a pečieme pri 170°C 20 - 25 minút.Potom nechajte 10 minút chladnúť na plechu a po uplynutí tejto doby preložte plát na mriežku nech úplne vychladne.

5. Krok

Kým plát chladnú, pripravíme si krém.Vaječné žĺtka si vyšľaháme s 100 g práškového cukru,pridáme trochu mlieka a vanilkové pudingy.Zvyšné mlieko dáme zovrieť a potom prilejeme zmes s pudingom a uvaríme krém.Ten necháme vychladnúť.

6. Krok

Vyšľaháme si maslo so zvyšným cukrom a s vanilkovými cukrami a primiešame aj vychladnutý puding.Vymiešame hladký krém.

7. Krok

Z prvého medového plátu dáme dole papier na pečenie a potrieme ho polovicou krému.Potom priložíme makový plát a natrieme druhou polovicou krému.Naň Posadíme druhý medový plát.Takto pripravený krémeš dáme na niekoľko hodín do chladničky aby medové pláty zmäkli.

8. Krok

Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a nakrájame na rezy.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5526 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.