- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Francúzsky makový krémeš
Francúzsky makový krémeš
- Kusov: 1
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- Piškóta:
- 120 g polohrubej múky
- 1,5 lyžičky prášku do pečiva
- 100 g mletého maku
- 6 vajec
- 180 g práškového cukru
- 1 dl oleja
- 6 lyžíc vody
- Medový plát:
- 300 g hladkej múky
- 100 g práškového cukru
- 70 g mäkkého masla
- 15 lyžíc medu
- 1 lyžička sódy na pečenie
- 1 lyžička perníkového korenia
- Krém:
- 2 vanilkové pudingy
- 700 ml mlieka
- 3 žĺtka
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 350 g masla
- Ďalej potrebujete:
- Nahrubo nasekané orechy
- čokoládová poleva
Postup prípravy
1. Krok
Je dobré začať krémom, pretože potrebuje dlhšie chladnúť.V troche mlieka si vymiešame pudingové prášky a žĺtka.Ostatné mlieko dáme variť spolu s cukrom..Keď sa mlieko varí primiešame k nemu pudingovú zmes a uvaríme hustý puding, ktorý necháme pod fóliou vychladnúť..Keď je chladný vmiešame do neho maslo.
2. Krok
Pripravíme si makovú piškótu..Najskôr si vyšľaháme vaječné bielka so štipkou soli do peny.Potom Si vyšľaháme žĺtka s cukrom.K žĺtkom primiešame olej a vodu , vmiešame vaječné bielka a nakoniec zľahka múku s práškom do pečiva a s makom.Cesto vylejeme na plech 30 x 23 vyložený s papierom na pečenie.Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 15- 20 minút.
3. Krok
Pripravíme si medové pláty..Vystrihneme si papier na pečenie na veľkosť plechu.Všetky zložky na cesto spolu vymiešame Potom cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme na veľkosť pripraveného papiera..Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu z opačnej strany..180 °C 10 minút max..
4. Krok
Zákusok vrstvíme tak, že prvý medový plát potrieme 1/3 krému, pritlačíme na krém makovú piškótu na ktorú natrieme ďalšiu tretinu krému.Na krém položíme druhý medový plát a naň rozotrieme zvyšok krému.Krém posypeme nasekanými vlašskými orechmi a pofŕkame čokoládovou polevou..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2012 videní