- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Francúzsky orechovo medový krémeš
Francúzsky orechovo medový krémeš
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:40 hod
Suroviny
- Medové pláty:
- 300 g hladkej múky
- 100 g práškového cukru
- 1 lyžica medu
- 70 g masla
- 2 vajcia
- 1 lyžička jedlej sódy
- Orechová piškóta:
- 6 vajec
- 150 g práškového cukru
- 3 lyžice vody
- 0,5 dcl oleja
- 150 g polohrubej múky
- 1/2 balíka prášku do pečiva
- 100 g mletých vlašských orechov
- Krém:
- 3 žĺtka
- 150 g cukru
- 2 vanilkové pudingy
- 7 dcl mlieka
- 100 g práškového cukru
- 250 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Dáme si rozpustiť maslo s medom a s cukrom, pridáme k tomu sódu bikarbónu a odstavíme..Necháme mierne vychladnúť potom primiešame vajcia, a múku..Vypracujeme hladkáé cesto ktoré by sa nám nemalo lepiť na ruky..Pridáme podľa potreby múku..Z cesta vyvaľkáme dva rovnaké pláty.25 x 35 pečieme ich na opačnej strane plechu s papierom na pečenie vo vyhriatej rúre na 180°C 8 - 10 minút.
2. Krok
Pripravíme si orechovú piškótu..Oddelíme si bielka od žĺtkov.Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom 100 g do peny.Pridáme olej a vodu..Potom vmiešame orechy, polohrubú múku s práškom do pečiva..nakoniec primiešame zľahka sneh vyšľahaný z bielkov a ostatného cukru..pečieme n a tom istom plechu s papierom na pečenie ale už klasicky nie z opačnej strany...180°C 25 minút..
3. Krok
krém pripravíme tak, že si vyšľaháme žĺtka s cukrom, pridáme trochu mlieka a pudingové prášky..ostatné mlieko dáme variť a keď sa varí zavaríme pudingovú zmes..Uvaríme hustý krém..Krém necháme vychladnúť..Potom si vyšľaháme maslo s práškovým cukrom a po lyžiciach vmiešame puding ktorý nám vychladol na izbovú teplotu.
4. Krok
Zostavenie zákuska:Krém si rozdelíme na dve časti ale aj trochu si odložíme s krému na povrch.
5. Krok
Na prvý medový plát si natrieme prvú časť krému, na krém položíme orechový plát, na ktorý rozotrieme druhú časť krému, ktorý prikryjeme druhým medovým plátom.
6. Krok
na medový plát natrieme trochu krému ktorý sme si odložili a posypeme napríklad nasekanými a opraženými vlašskými orechmi s trochou kryštálového cukru..
Priemerné hodnotenie receptu
(1 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6177 videní