Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Francúzsky orechový krémeš

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Francuzsky kemes.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • Medový plát:
  • 400 g hladkej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžica medu
  • 100 g masla
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička sódy
  • Orechová piškóta:
  • 6 vajec
  • 150 g práškového cukru
  • 3 lyžice vody
  • 0,5 dl oleja
  • 150 g polohrubej múky
  • 0,5 balíka prášku do pečiva
  • 150 g mletých orechov
  • Krém:
  • 3 žĺtky
  • 2 vanilkové pudingy
  • 100 g cukru kryštál
  • 700 ml mlieka
  • 120 g práškového cukru
  • 250 g masla alebo margarínu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 190°C..Najskôr si pripravíme medové cesto..Vo vodnom kúpeli si dáme zohriať med, pridáme k nemu cukor a potom maslo..Odstavíme a šľahačom vyšľaháme..Keď zmes trochu vychladne, prišľaháme vajcia, jedno po druhom a nakoniec vmiešame múku so sódou a rukou vymiesime tuhé cesto.

2. Krok

Cesto rozdelíme na dve časti.Obe vyvaľkáme na veľkosť plechu cca 30 x 38 a z druhej strany na papieri na pečenie upečieme dva pláty.pečieme krátko 6 - 7 minút.

3. Krok

Orechovú piškótu si pripravíme tak, že najskôr vyšľaháme žĺtky s o 100 g práškového cukru do peny.Potom pridáme vodu, olej a vlašské orechy. Zvlášť vyšľaháme bielka s ostatným cukrom, primiešame k cestu a nakoniec vmiešame zľahka múku s práškom do pečiva.Cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie a pečieme pri 180°C asi 25 minút.

4. Krok

Krém si pripravíme tak že v troche mlieka si rozmiešame pudingové prášky a 100 g cukru..ostatné mlieko dáme variť..keď sa mlieko varí primiešame pudingovú zmes a uvaríme hustý krém..Ten necháme prikrytý fóliou vychladnúť.

5. Krok

Maslo si vyšľaháme s práškovým cukrom do peny ,potom po lyžiciach primiešame pudingový krém.

6. Krok

Medový plát dáme na spodok plechu potrieme ho polovicou vanilkového krému a prikryjeme orechovou piškótou..tú potrieme druhou polovicou krému a prikryjeme druhým medový plátom..Takto dáme odpočinúť do chladničky najlepšie na noc, alebo na pár hodín, nech medové pláty navlhnú..Potom pred podávaním posypeme práškovým cukrom a nakrájame na porcie..rezy alebo kocky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3661 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.