- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- šaláty
- Francúzsky šalát s domácou majonézou
Francúzsky šalát s domácou majonézou
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Na šalát:
- 500 g zemiakov
- 300 g mrkvy
- 250 g zeleného hrášku
- cukor
- soľ
- 300 g jabĺk
- citrónová šťava
- 250 g kyslých uhoriek
- 200 g diétnej salámy
- Na majonézu:
- 5 žĺtkov
- 4 dcl oleja
- 3 lyžičky horčice
- mleté čierne korenie
- soľ
- 3 lyžičky kyslej smotany
- citrónová šťava
Postup prípravy
1. Krok
Na prípravu francúzskeho šalátu uvaríme zemiaky v šupke, ošúpeme a nakrájame ich na kocky.
2. Krok
Ošúpanú mrkvu nakrájame na kocky a spolu so zeleným hráškom uvaríme v osolenej vode s trochou cukru . Jablká ošúpeme, zbavíme šupky a nakrájame na kocky. Pred tým ako ich budete krájať na kocky ich vložte do studenej citrónovej vody. Uhorku tiež nakrájame na kocky, aj salámu..
3. Krok
Kým sa zelenina varí, vymiešame domácu majonézu .V mixéri vyšľahajte vaječné žĺtky so štipkou soli a potom pomaly prilievajte za stáleho šľahania olej. Ak sa všetko dobre vymieša , mali by sme pomaly pomaly získať hustú majonézovú štruktúru. Tú potom osolíme, okoreníme, pridáme horčicu, kyslú smotanu a citrónovú šťavu a dáme do chladničky.
4. Krok
K vychladnutej majonéze primiešame pripravenú a už vychladenú zeleninu, a nakoniec zemiaky a salámu.
5. Krok
Miešajte opatrne a dávajte pozor, aby ste šalát nepopučili . Pred konzumáciou dáme šalát aspoň na 1 hodinu do chladničky. Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1583 videní