Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Frankfurtské marcipánky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Frankfurtské marcipánky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 25
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • 200 g mandlí
  • 200 g marcipánu
  • 1 polievková lyžica ružovej vody (dostať v bio obchode alebo v lekárni)
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vajce + 1 žĺtok na potretie
  • 50 g hladkej múky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Mandle si povaríme 3 minúty..Potom ich zlejeme a ošúpeme..Necháme ich vysušiť.Polovicu mandlí zomeľte ostatné poprekrajujte na polovicu.

2. Krok

Marcipánovú zmes premieste s ružovou vodou, práškovým cukrom, vajcom ,mletými mandľami a s múkou.Zo zmesi potom tvarujte guľôčky vo veľkosti vlašského orecha, a vtlačte do hmoty po krajoch tri polovice z mandlí tak, aby ich špice smerovali nahor.

3. Krok

Guľôčky ukladajte na plech vyložený s papierom na pečenie, potrite rozšľahaným vajcom a upečte v predhriatej rúre na 175°C do zlatista asi 15 minút.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(1 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

860 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.