Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Freesier torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Freesier torta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 100 g polohrubej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžica vody
  • 40 g mandlí
  • 2 vajcia
  • 0,5 prášku do pečiva
  • impregnácia:
  • 80 ml jahodového likéru
  • Plnka:
  • 300 g jahôd
  • Pena:
  • 80 g práškového cukru
  • 30 ml jahodového likéru + 10 g želatíny
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 100 ml mlieka
  • 2 žĺtky
  • 1 vanilkový cukor
  • Horná vrstva:
  • 40 g jahôd
  • 120 g bielej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zmiešajte múku, mleté ​​mandle a prášok do pečiva.

2. Krok

Vajcia rozšľaháme s horúcou vodou, pridáme cukor, a šľaháme až kým zmes nezhustne..

3. Krok

Pridajte múčnu zmes do cesta. Jemne premiešajte stierkou..

4. Krok

Cesto nalejeme do formy (⍉ 18-20 cm). Je lepšie zakryť spodnú časť formy papierom na pečenie..

5. Krok

Piškótu pečieme 20-25 minút pri 180 ° C.

6. Krok

Po upečení necháme piškótu vychladnúť a potom ju prerežeme na 2 časti.

7. Krok

Piškóty pokropíme jahodovým likérom..

8. Krok

6eatínu zalejeme likérom a necháme ju napučať.. 6ĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.. Mlieko necháme zovrieť.. Žĺtky zalejeme mliekom za stáleho miešania.. Potom zmes prelejeme do hrnca a na miernom plameni miešame a varíme do zhustnutia.. Na koniec pridáme vanilkový cukor a necháme vychladnúť.

9. Krok

Želatínu rozpustíme vo vodnom kúpeli .. Vyšľaháme smotanu na šľahanie a potom ju vmiešame do krému.. Nakoniec pridáme aj želatínu a dobre premiešame..

10. Krok

Jahody umyjeme a poprekrajujeme na polovice.. Na dno tortovej formy dáme jednu časť piškóty a poukladáme jahody na okraj formy tak, aby sa rozrezaná časť opierala o kraj formy. Do stredu vylejeme trochu krému a poukladáme pár jahôd..

11. Krok

Všetko potom zalejeme zvyšným krémom. Na vrch dáme druhú časť piškóty.

12. Krok

Potom si rozpustíme vo vodnom kúpeli bielu čokoládu.. jahody rozmixujeme a pretrieme cez sitko do čokolády.. poriadne premiešame..

13. Krok

Vrch torty zalejeme čokoládovou polevou a odložíme na niekoľko hodín do chladničky najlepšie na noc.

14. Krok

na druhý deň tortu dozdobíme podľa vašej fantázie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

328 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.