- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - torta
 - Freesier torta
 
Freesier torta
          - Kusov: 1
 - Porcií: 8
 - Čas Prípravy: 30min
 - Varenie: 30min
 - Hotové Za: 60min
 
Suroviny
- 100 g polohrubej múky
 - 100 g práškového cukru
 - 1 lyžica vody
 - 40 g mandlí
 - 2 vajcia
 - 0,5 prášku do pečiva
 - impregnácia:
 - 80 ml jahodového likéru
 - Plnka:
 - 300 g jahôd
 - Pena:
 - 80 g práškového cukru
 - 30 ml jahodového likéru + 10 g želatíny
 - 300 ml smotany na šľahanie
 - 100 ml mlieka
 - 2 žĺtky
 - 1 vanilkový cukor
 - Horná vrstva:
 - 40 g jahôd
 - 120 g bielej čokolády
 
Postup prípravy
1. Krok
Zmiešajte múku, mleté mandle a prášok do pečiva.
2. Krok
Vajcia rozšľaháme s horúcou vodou, pridáme cukor, a šľaháme až kým zmes nezhustne..
3. Krok
Pridajte múčnu zmes do cesta. Jemne premiešajte stierkou..
4. Krok
Cesto nalejeme do formy (⍉ 18-20 cm). Je lepšie zakryť spodnú časť formy papierom na pečenie..
5. Krok
Piškótu pečieme 20-25 minút pri 180 ° C.
6. Krok
Po upečení necháme piškótu vychladnúť a potom ju prerežeme na 2 časti.
7. Krok
Piškóty pokropíme jahodovým likérom..
8. Krok
6eatínu zalejeme likérom a necháme ju napučať.. 6ĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.. Mlieko necháme zovrieť.. Žĺtky zalejeme mliekom za stáleho miešania.. Potom zmes prelejeme do hrnca a na miernom plameni miešame a varíme do zhustnutia.. Na koniec pridáme vanilkový cukor a necháme vychladnúť.
9. Krok
Želatínu rozpustíme vo vodnom kúpeli .. Vyšľaháme smotanu na šľahanie a potom ju vmiešame do krému.. Nakoniec pridáme aj želatínu a dobre premiešame..
10. Krok
Jahody umyjeme a poprekrajujeme na polovice.. Na dno tortovej formy dáme jednu časť piškóty a poukladáme jahody na okraj formy tak, aby sa rozrezaná časť opierala o kraj formy. Do stredu vylejeme trochu krému a poukladáme pár jahôd..
11. Krok
Všetko potom zalejeme zvyšným krémom. Na vrch dáme druhú časť piškóty.
12. Krok
Potom si rozpustíme vo vodnom kúpeli bielu čokoládu.. jahody rozmixujeme a pretrieme cez sitko do čokolády.. poriadne premiešame..
13. Krok
Vrch torty zalejeme čokoládovou polevou a odložíme na niekoľko hodín do chladničky najlepšie na noc.
14. Krok
na druhý deň tortu dozdobíme podľa vašej fantázie..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
371 videní