Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Freesier torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Freesier torta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 100 g polohrubej múky
  • 100 g práškového cukru
  • 1 lyžica vody
  • 40 g mandlí
  • 2 vajcia
  • 0,5 prášku do pečiva
  • impregnácia:
  • 80 ml jahodového likéru
  • Plnka:
  • 300 g jahôd
  • Pena:
  • 80 g práškového cukru
  • 30 ml jahodového likéru + 10 g želatíny
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 100 ml mlieka
  • 2 žĺtky
  • 1 vanilkový cukor
  • Horná vrstva:
  • 40 g jahôd
  • 120 g bielej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zmiešajte múku, mleté ​​mandle a prášok do pečiva.

2. Krok

Vajcia rozšľaháme s horúcou vodou, pridáme cukor, a šľaháme až kým zmes nezhustne..

3. Krok

Pridajte múčnu zmes do cesta. Jemne premiešajte stierkou..

4. Krok

Cesto nalejeme do formy (⍉ 18-20 cm). Je lepšie zakryť spodnú časť formy papierom na pečenie..

5. Krok

Piškótu pečieme 20-25 minút pri 180 ° C.

6. Krok

Po upečení necháme piškótu vychladnúť a potom ju prerežeme na 2 časti.

7. Krok

Piškóty pokropíme jahodovým likérom..

8. Krok

6eatínu zalejeme likérom a necháme ju napučať.. 6ĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.. Mlieko necháme zovrieť.. Žĺtky zalejeme mliekom za stáleho miešania.. Potom zmes prelejeme do hrnca a na miernom plameni miešame a varíme do zhustnutia.. Na koniec pridáme vanilkový cukor a necháme vychladnúť.

9. Krok

Želatínu rozpustíme vo vodnom kúpeli .. Vyšľaháme smotanu na šľahanie a potom ju vmiešame do krému.. Nakoniec pridáme aj želatínu a dobre premiešame..

10. Krok

Jahody umyjeme a poprekrajujeme na polovice.. Na dno tortovej formy dáme jednu časť piškóty a poukladáme jahody na okraj formy tak, aby sa rozrezaná časť opierala o kraj formy. Do stredu vylejeme trochu krému a poukladáme pár jahôd..

11. Krok

Všetko potom zalejeme zvyšným krémom. Na vrch dáme druhú časť piškóty.

12. Krok

Potom si rozpustíme vo vodnom kúpeli bielu čokoládu.. jahody rozmixujeme a pretrieme cez sitko do čokolády.. poriadne premiešame..

13. Krok

Vrch torty zalejeme čokoládovou polevou a odložíme na niekoľko hodín do chladničky najlepšie na noc.

14. Krok

na druhý deň tortu dozdobíme podľa vašej fantázie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

363 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.