- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Freesier torta
Freesier torta
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 100 g polohrubej múky
- 100 g práškového cukru
- 1 lyžica vody
- 40 g mandlí
- 2 vajcia
- 0,5 prášku do pečiva
- impregnácia:
- 80 ml jahodového likéru
- Plnka:
- 300 g jahôd
- Pena:
- 80 g práškového cukru
- 30 ml jahodového likéru + 10 g želatíny
- 300 ml smotany na šľahanie
- 100 ml mlieka
- 2 žĺtky
- 1 vanilkový cukor
- Horná vrstva:
- 40 g jahôd
- 120 g bielej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Zmiešajte múku, mleté mandle a prášok do pečiva.
2. Krok
Vajcia rozšľaháme s horúcou vodou, pridáme cukor, a šľaháme až kým zmes nezhustne..
3. Krok
Pridajte múčnu zmes do cesta. Jemne premiešajte stierkou..
4. Krok
Cesto nalejeme do formy (⍉ 18-20 cm). Je lepšie zakryť spodnú časť formy papierom na pečenie..
5. Krok
Piškótu pečieme 20-25 minút pri 180 ° C.
6. Krok
Po upečení necháme piškótu vychladnúť a potom ju prerežeme na 2 časti.
7. Krok
Piškóty pokropíme jahodovým likérom..
8. Krok
6eatínu zalejeme likérom a necháme ju napučať.. 6ĺtky vyšľaháme s cukrom do peny.. Mlieko necháme zovrieť.. Žĺtky zalejeme mliekom za stáleho miešania.. Potom zmes prelejeme do hrnca a na miernom plameni miešame a varíme do zhustnutia.. Na koniec pridáme vanilkový cukor a necháme vychladnúť.
9. Krok
Želatínu rozpustíme vo vodnom kúpeli .. Vyšľaháme smotanu na šľahanie a potom ju vmiešame do krému.. Nakoniec pridáme aj želatínu a dobre premiešame..
10. Krok
Jahody umyjeme a poprekrajujeme na polovice.. Na dno tortovej formy dáme jednu časť piškóty a poukladáme jahody na okraj formy tak, aby sa rozrezaná časť opierala o kraj formy. Do stredu vylejeme trochu krému a poukladáme pár jahôd..
11. Krok
Všetko potom zalejeme zvyšným krémom. Na vrch dáme druhú časť piškóty.
12. Krok
Potom si rozpustíme vo vodnom kúpeli bielu čokoládu.. jahody rozmixujeme a pretrieme cez sitko do čokolády.. poriadne premiešame..
13. Krok
Vrch torty zalejeme čokoládovou polevou a odložíme na niekoľko hodín do chladničky najlepšie na noc.
14. Krok
na druhý deň tortu dozdobíme podľa vašej fantázie..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
328 videní