Ganache
          - Kusov: 1
 - Porcií: 16
 - Čas Prípravy: 15min
 - Varenie: 35min
 - Hotové Za: 50min
 
Suroviny
- cesto:
 - 6 vajec
 - 150 g práškového cukru
 - 270 g čokolády s vysokým podielom kakaa
 - 150 g masla
 - Ganache:
 - 270 g bielej čokolády
 - 200 ml smotany na šľahanie
 - 1 lyžica pomarančovej šťavy
 - nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
 
Postup prípravy
1. Krok
2 vajcia 4 žĺtky a cukor miešajte, kým zmes zbelie. Potm nalámamnú čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli, pridajte zmes vajec s cukrom, odstavte a šľahajte..
2. Krok
Nakoniec primešajte zmäknuté maslo a vyšľahaný sneh zo zostávajúcich bielkov..
3. Krok
nalejte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte 30 - 35 minút pri 180 °C vo vyhriatej rúre..
4. Krok
Pripravíme si ganache..Nalámanú čokoládu roztopíme spolu so šľahačkou a šťavou z pomaranča.Povarím e asi 5 minút potom pridáme aj kôru..Necháme trochu zatuhúť a polotekuté vylejeme na koláčik...
Priemerné hodnotenie receptu
(1 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8256 videní