- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Gaštanové pyré
Gaštanové pyré
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 400 g jedlých gaštanov
- 150 g cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup prípravy
1. Krok
Vložte gaštany do studenej vody. Taliani pridávajú do vody na varenie gaštanov lyžičku anízu pre špeciálnu chuť. Ak ich predtým narežeme, trochu to uľahčí šúpanie. Priveďte ich do varu a varte 25-30 minút.
2. Krok
Uvarené gaštany sceďte a mierne vychlaďte. Olúpte horúce .
3. Krok
Do menšieho hrnca dáme ošúpané gaštany, cukor, vanilkový extrakt a 5 dl vody. Privedieme do varu a neprikryté varíme 25-30 minút. Keď sa tekutina v hrnci odparí a bude jej tak 1 cm od dna hrnca odložíme bokom.
4. Krok
Teraz všetko zmixujeme na hladké pyré..
Podávanie
Gaštanové pyré môžeme ponúknuť ako samostatný dezert. So šľahačkou. Alebo do nej jemne zašľaháme šľahačku, aby sme získali gaštanovú penu. Gaštanové pyré je tiež zložkou niektorých iných dezertov.
Skladovanie
Gaštanové pyré možno skladovať v chladničke až 10 dní, alebo si ho zamrazte na neskoršie spracovanie..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
573 videní