- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Gaštanový džem
Gaštanový džem
- Kusov: 10
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 2 kg jedlých gaštanov
- cukor
- 1 vanilkový cukor
- 2 - 3 lyžice rumu
Postup prípravy
1. Krok
Opláchneme gaštany a narežme ich ..Dáme ich variť a varíme do mäkka.Asi 15 minút.Potom ich olúpeme a zmixujeme na jemno.Čisté gaštanové pyré odvážime a pripravíme si toľko cukru koľko vážia.Z dvoch kg gaštanov vám výjde cca 1,3 kg pyré.
2. Krok
Pyré dáme znovu na plameň prilejeme trochu vody..Asi 1 dl pridáme cukor a vanilkový cukor a varíme kým zmes nemá požadovanú hustotu.Pred dokončením pridáme rum(nemusíte) a nalejeme do pohárikov ktoré ihneď uzatvoríme.Sterilizujeme tak, že vyženieme teplotu na 100 °C a odstavíme.Pod pokrievkou necháme vychladnúť..
3. Krok
Džem je fantastický v koláčoch, palacinkách a chutný je aj v dezertoch..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
833 videní