Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Gibanica

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Gibanica.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:40 hod
reklama:

Suroviny

  • 12 listov štrúdľového cesta (môžete použiť aj lístkové len si ho natenko vyvaľkajte)
  • 1 plnka:
  • 300 g mletých orechov
  • 4 lyžice cukru
  • 2 dcl mlieka
  • 2 plnka:
  • 1 kg nastrúhaných jabĺk
  • 1 škoricový cukor
  • 3 plnka:
  • 1 kg tvarohu
  • 2 lyžice cukru alebo podľa chuti
  • 1 vajce
  • 4 plnka:
  • 300 g mletého maku
  • 2,5 dcl mlieka
  • 4 lyžice cukru
  • 100 g hrozienok
  • ďalej potrebujeme:
  • 50 g masla
  • 1 lyžica masti
  • 0,5 dcl oleja
  • 200 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zomelieme na jemno orechy premiešame ich s cukrom..Zohrejeme mlieko a prelejeme ním zmes orechov..premiešame a necháme postáť..

2. Krok

Ošúpeme jablká a zmiešame ich so škoricovým cukrom.

3. Krok

Dobre vymiešame tvaroh s cukrom a vajíčkom.

4. Krok

Dáme si variť mlieko a pridáme k nemu mak, cukor a hrozienka.Chvíľu povaríme a odstavíme..

5. Krok

Dáme si do hrnčeka roztopiť maslo, masť a olej..Budeme s touto zmesou tuku potierať každý plát cesta.

6. Krok

Plech si potrieme pripraveným tukom a na dno plechu položíme tri pláty štrúdľového cesta.Na cesto navrstvíme orechovú plnku..

7. Krok

Na orechovú plnku dáme dva listy cesta potrieme tukom, a dáme makovú plnku..Na makovú plnku dáme opäť dva pláty cesta a prišla na radu jablková plnka.Zas dva pláty cesta a tvarohová plnka.Nezabúdame vždy cesto potrieť tukom skôr ako dáme plnku..Nakoniec položíme posledné tri pláty cesta a aj vrch potrieme tukom.Ešte surový koláč nakrájame na kocky a zalejeme smotanou na šľahanie..

8. Krok

Koláčik vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme ho asi 1 hodinu..Pred podávaním necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom..

9. Krok

Ak budete používať lístkové cesto, nemusíte dávať po dva či tri pláty , stačí jeden hrubší medzi vrstvami..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2276 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.