Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Gibanica

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Gibanica.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 60min
  • Hotové Za: 1:40 hod
reklama:

Suroviny

  • 12 listov štrúdľového cesta (môžete použiť aj lístkové len si ho natenko vyvaľkajte)
  • 1 plnka:
  • 300 g mletých orechov
  • 4 lyžice cukru
  • 2 dcl mlieka
  • 2 plnka:
  • 1 kg nastrúhaných jabĺk
  • 1 škoricový cukor
  • 3 plnka:
  • 1 kg tvarohu
  • 2 lyžice cukru alebo podľa chuti
  • 1 vajce
  • 4 plnka:
  • 300 g mletého maku
  • 2,5 dcl mlieka
  • 4 lyžice cukru
  • 100 g hrozienok
  • ďalej potrebujeme:
  • 50 g masla
  • 1 lyžica masti
  • 0,5 dcl oleja
  • 200 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zomelieme na jemno orechy premiešame ich s cukrom..Zohrejeme mlieko a prelejeme ním zmes orechov..premiešame a necháme postáť..

2. Krok

Ošúpeme jablká a zmiešame ich so škoricovým cukrom.

3. Krok

Dobre vymiešame tvaroh s cukrom a vajíčkom.

4. Krok

Dáme si variť mlieko a pridáme k nemu mak, cukor a hrozienka.Chvíľu povaríme a odstavíme..

5. Krok

Dáme si do hrnčeka roztopiť maslo, masť a olej..Budeme s touto zmesou tuku potierať každý plát cesta.

6. Krok

Plech si potrieme pripraveným tukom a na dno plechu položíme tri pláty štrúdľového cesta.Na cesto navrstvíme orechovú plnku..

7. Krok

Na orechovú plnku dáme dva listy cesta potrieme tukom, a dáme makovú plnku..Na makovú plnku dáme opäť dva pláty cesta a prišla na radu jablková plnka.Zas dva pláty cesta a tvarohová plnka.Nezabúdame vždy cesto potrieť tukom skôr ako dáme plnku..Nakoniec položíme posledné tri pláty cesta a aj vrch potrieme tukom.Ešte surový koláč nakrájame na kocky a zalejeme smotanou na šľahanie..

8. Krok

Koláčik vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme ho asi 1 hodinu..Pred podávaním necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom..

9. Krok

Ak budete používať lístkové cesto, nemusíte dávať po dva či tri pláty , stačí jeden hrubší medzi vrstvami..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2190 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.