Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Girellina – Tiramisu roláda

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Girellina - Tiramisu roláda
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 45min
reklama:

Suroviny

  • 2 žĺtky
  • 2 bielky
  • 2 celé vajcia
  • 100 g práškového cukru + 1 lyžica
  • 70 g polohrubej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • Krém:
  • 35 ml vody
  • 110 g cukru
  • 4 žĺtky
  • 130 g mascarpone
  • 130 g masla
  • Na namáčanie:
  • 1 šálky silnej kávy
  • 2 lyžičky cukru a podľa chuti amaretto alebo rum
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

2 žĺtka si spojíme s celými vajcami, vyšľaháme ich s cukrom z ktorého si odložíme 1 polievkovú lyžicu pre vyšľahanie bielok. K žĺtkam pridáme aj vanilkový cukor a šľaháme pri vysokej rýchlosti šľahača .

2. Krok

Potom si vyšľaháme bielka s cukrom ktorý sme si odložili..Šľaháme kým nebude sneh pevný.

3. Krok

teraz pridáme múku v troch krokoch..A to tak, že , najskôr pridáme 1/3 preosiatej múky..Miešame zhora nadol dreveenou vareškou, pridáme 1/3 vyšľahaných bielok..takto pokračujeme ešte 2 x.Cesto b malo byť vzdušné a nadýchané.

4. Krok

Vylejeme ho na plech vyložený s papierom na pečenie a zarovnáme.Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 12 - 15 minút.

5. Krok

Upečenú piškótu vyklopíme na vlhkú kuchynskú utierku, odstránime papier na pečenie a zrolujeme..Takto necháme úplne vychladnúť.

6. Krok

pripravíme i krém..Zmiešame vodu s cukrom a necháme rozvariť.Varíme kým sa cukor úplne nerozpustí, a nezačne nám sirup hustnúť.

7. Krok

Vyšľaháme žĺtka.Pripravená horúci sirup rýchlo nalejeme k vyšľahaným žĺtkam a nanajvyššom stupni šľahania vyšľaháme do pevnej peny.Šľaháme až kým nám hmota úplne nevychladne.K vyšľahaným žĺtkam so sirupom pridáme mascarpone.Nakoniec vmiešame pripravené maslo.Miešme až kým nevznikne hladký krém.

8. Krok

Rozprestrieme zrolovanú piškótu potreme ju sirupom z kávy cukru a amaretta.Potrieme piškótu pripraveným krémom a opäť ju zrolujeme.Zabalíme ju do potravinárskej fólie a dáme do mrazničky do 1 hodiny.

9. Krok

Roztpíme si vo vodnom kúpeli čokoládu a potrieme ňou primrznutú roládu.Posypeme preosiatym kakaom a až potom nakrájame na porcie.Vrstva čokolády by nemala byť príliš hrubá aby sa roláda dobre krájala..Krájame ju nožom namočeným do horúcej vody.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1442 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.