- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Girellina – Tiramisu roláda
Girellina – Tiramisu roláda
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 2 žĺtky
- 2 bielky
- 2 celé vajcia
- 100 g práškového cukru + 1 lyžica
- 70 g polohrubej múky
- 1 vanilkový cukor
- Krém:
- 35 ml vody
- 110 g cukru
- 4 žĺtky
- 130 g mascarpone
- 130 g masla
- Na namáčanie:
- 1 šálky silnej kávy
- 2 lyžičky cukru a podľa chuti amaretto alebo rum
Postup prípravy
1. Krok
2 žĺtka si spojíme s celými vajcami, vyšľaháme ich s cukrom z ktorého si odložíme 1 polievkovú lyžicu pre vyšľahanie bielok. K žĺtkam pridáme aj vanilkový cukor a šľaháme pri vysokej rýchlosti šľahača .
2. Krok
Potom si vyšľaháme bielka s cukrom ktorý sme si odložili..Šľaháme kým nebude sneh pevný.
3. Krok
teraz pridáme múku v troch krokoch..A to tak, že , najskôr pridáme 1/3 preosiatej múky..Miešame zhora nadol dreveenou vareškou, pridáme 1/3 vyšľahaných bielok..takto pokračujeme ešte 2 x.Cesto b malo byť vzdušné a nadýchané.
4. Krok
Vylejeme ho na plech vyložený s papierom na pečenie a zarovnáme.Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 12 - 15 minút.
5. Krok
Upečenú piškótu vyklopíme na vlhkú kuchynskú utierku, odstránime papier na pečenie a zrolujeme..Takto necháme úplne vychladnúť.
6. Krok
pripravíme i krém..Zmiešame vodu s cukrom a necháme rozvariť.Varíme kým sa cukor úplne nerozpustí, a nezačne nám sirup hustnúť.
7. Krok
Vyšľaháme žĺtka.Pripravená horúci sirup rýchlo nalejeme k vyšľahaným žĺtkam a nanajvyššom stupni šľahania vyšľaháme do pevnej peny.Šľaháme až kým nám hmota úplne nevychladne.K vyšľahaným žĺtkam so sirupom pridáme mascarpone.Nakoniec vmiešame pripravené maslo.Miešme až kým nevznikne hladký krém.
8. Krok
Rozprestrieme zrolovanú piškótu potreme ju sirupom z kávy cukru a amaretta.Potrieme piškótu pripraveným krémom a opäť ju zrolujeme.Zabalíme ju do potravinárskej fólie a dáme do mrazničky do 1 hodiny.
9. Krok
Roztpíme si vo vodnom kúpeli čokoládu a potrieme ňou primrznutú roládu.Posypeme preosiatym kakaom a až potom nakrájame na porcie.Vrstva čokolády by nemala byť príliš hrubá aby sa roláda dobre krájala..Krájame ju nožom namočeným do horúcej vody.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1442 videní