Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Granola vo vzduchovej fritéze

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Granola.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 25min
reklama:

Suroviny

  • 150 g ovsených vločiek
  • 30 g tekvicových semien
  • 30 g slnečnicových semien
  • 30 g sušených brusníc
  • 30 g píniových orieškov
  • 30 g kandizovaného ovocia
  • 100 g medu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Odmerajte potrebné množstvo vločiek a pridajte med. Môj med skryštalizoval, tak som ho pre pohodlie mierne zohriala vo vodnom kúpeli.

2. Krok

Dôkladne premiešajte med a ovsené vločky. Pridajte: orechy, semená, brusnice, kandizované ovocie. Tu môžete experimentovať podľa svojho vkusu a použiť produkty, ktoré máte po ruke. Mimochodom, moje kandizované ovocie je domáce a pripravila som si ich vopred. Na ich prípravu môžete použiť kúsky akéhokoľvek ovocia, ktoré bude potrebné povariť na sirup a následne vysušiť v rúre pri teplote 80°C.

3. Krok

Všetky ingrediencie opäť dôkladne premiešame. Košík fritézy vysteľte pergamenovým papierom alebo použite špeciálnu vložku. Vzniknutú zmes položíme a uhladíme (ja som pripravoval granolu v dvoch fázach). Predhrejte vzduchovú fritézu. Nastavte teplotu na 170°C a pečte granolu vo fritéze 15 minút. Počas procesu varenia budete musieť zmes dvakrát premiešať.

4. Krok

Po dokončení vzduchový gril vydá zvukový signál. Vyberte granolu a nechajte ju úplne vychladnúť.

5. Krok

Môžete podávať s mliekom, jogurtom a čerstvým ovocím. Môžete z neho pripraviť aj samostatný dezert vo forme tyčiniek. Granolu je najlepšie skladovať v sklenenej nádobe s uzáverom alebo vo vzduchotesnej nádobe.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

17 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.