- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Granola vo vzduchovej fritéze
Granola vo vzduchovej fritéze

- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 25min
Suroviny
- 150 g ovsených vločiek
- 30 g tekvicových semien
- 30 g slnečnicových semien
- 30 g sušených brusníc
- 30 g píniových orieškov
- 30 g kandizovaného ovocia
- 100 g medu
Postup prípravy
1. Krok
Odmerajte potrebné množstvo vločiek a pridajte med. Môj med skryštalizoval, tak som ho pre pohodlie mierne zohriala vo vodnom kúpeli.
2. Krok
Dôkladne premiešajte med a ovsené vločky. Pridajte: orechy, semená, brusnice, kandizované ovocie. Tu môžete experimentovať podľa svojho vkusu a použiť produkty, ktoré máte po ruke. Mimochodom, moje kandizované ovocie je domáce a pripravila som si ich vopred. Na ich prípravu môžete použiť kúsky akéhokoľvek ovocia, ktoré bude potrebné povariť na sirup a následne vysušiť v rúre pri teplote 80°C.
3. Krok
Všetky ingrediencie opäť dôkladne premiešame. Košík fritézy vysteľte pergamenovým papierom alebo použite špeciálnu vložku. Vzniknutú zmes položíme a uhladíme (ja som pripravoval granolu v dvoch fázach). Predhrejte vzduchovú fritézu. Nastavte teplotu na 170°C a pečte granolu vo fritéze 15 minút. Počas procesu varenia budete musieť zmes dvakrát premiešať.
4. Krok
Po dokončení vzduchový gril vydá zvukový signál. Vyberte granolu a nechajte ju úplne vychladnúť.
5. Krok
Môžete podávať s mliekom, jogurtom a čerstvým ovocím. Môžete z neho pripraviť aj samostatný dezert vo forme tyčiniek. Granolu je najlepšie skladovať v sklenenej nádobe s uzáverom alebo vo vzduchotesnej nádobe.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
17 videní