Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Grilážová roláda s orechmi a s čokoládou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bez nazvu 1 1.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • piškóta:
  • 8 bielkov
  • 8 lyžíc práškového cukru
  • 8 lyžíc mletých orechov (lieskové alebo vlašské)
  • 2 zarovnané lyžice polohrubej múky
  • pol balíka kypriaceho prášku
  • griláž:
  • 130 g cukru
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • Plnka:
  • 8 žĺtok
  • 10 lyžíc cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 g masla
  • 100 g čokolády na varenie
  • pripravená griláž
  • čokoládová poleva:
  • 100 g tmavej čokolády
  • 3 lyžice oleja
  • griláž na posypanie a dozdobenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si väčší plech na pečenie asi 28 x 38 cm.Vyložíme ho papierom na pečenie a rúru rozohrejeme na 180°C.

2. Krok

Vyšľaháme si bielka s cukrom do snehu.Potom vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a s mletými orechmi.Cesto vylejeme na pripravený plech zarovnáme a pečieme asi 15-20 minút.Po vybratí z rúry necháme ochladiť a nemusíme ani stáčať.

3. Krok

pripravíme si griláž.Skaramelizujeme cukor pridáme mleté orechy , premiešame a prelejeme na plech ktorý si predtým vymastíme.Môžete použiť aj tanier alebo len silikónovú podložku.Po vychladnutí zmes dajte do mixéra a rozomeľte.

4. Krok

Pripravíme si krém, a to tak že nad parou si vyšľaháme žĺtka s cukrom a s vanilkovým cukrom do pevnej peny, a potom necháme dobre vychladnúť.

5. Krok

Potom zmes šľaháme šľahačom a pridávame postupne maslo izbovej teploty.Krém si rozdelíme na dve časti.Do jednej primiešame pripravenú griláž s tým, že si odložíme 2 lyžice na zdobenie.

6. Krok

do druhej časti krému pridáme roztopenú čokoládu, ktorú necháme mierne vychladnúť..a taktiež dobre prešľaháme,.

7. Krok

Na pripravený plát najskôr natrieme grilážovú plnku a dáme ju na 15 minút do mrazničky.Potom rozotrieme čokoládovú plnku, a roládu opatrne zviňte a zároveň ju oddeľujte od papiera na pečenie.

8. Krok

roládu potom zabaľte do potravinárskej fólie a odložte do chladničky na pár hodín .(najlepšie cez noc)

9. Krok

Na druhý deň ak vám zostala plnka potrite roládu po povrchu a prelejte čokoládovou polevou.Dozdobte odloženou grilážou..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1385 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.