Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Grilážová roláda s orechmi a s čokoládou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bez nazvu 1 1.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • piškóta:
  • 8 bielkov
  • 8 lyžíc práškového cukru
  • 8 lyžíc mletých orechov (lieskové alebo vlašské)
  • 2 zarovnané lyžice polohrubej múky
  • pol balíka kypriaceho prášku
  • griláž:
  • 130 g cukru
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • Plnka:
  • 8 žĺtok
  • 10 lyžíc cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 g masla
  • 100 g čokolády na varenie
  • pripravená griláž
  • čokoládová poleva:
  • 100 g tmavej čokolády
  • 3 lyžice oleja
  • griláž na posypanie a dozdobenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si väčší plech na pečenie asi 28 x 38 cm.Vyložíme ho papierom na pečenie a rúru rozohrejeme na 180°C.

2. Krok

Vyšľaháme si bielka s cukrom do snehu.Potom vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a s mletými orechmi.Cesto vylejeme na pripravený plech zarovnáme a pečieme asi 15-20 minút.Po vybratí z rúry necháme ochladiť a nemusíme ani stáčať.

3. Krok

pripravíme si griláž.Skaramelizujeme cukor pridáme mleté orechy , premiešame a prelejeme na plech ktorý si predtým vymastíme.Môžete použiť aj tanier alebo len silikónovú podložku.Po vychladnutí zmes dajte do mixéra a rozomeľte.

4. Krok

Pripravíme si krém, a to tak že nad parou si vyšľaháme žĺtka s cukrom a s vanilkovým cukrom do pevnej peny, a potom necháme dobre vychladnúť.

5. Krok

Potom zmes šľaháme šľahačom a pridávame postupne maslo izbovej teploty.Krém si rozdelíme na dve časti.Do jednej primiešame pripravenú griláž s tým, že si odložíme 2 lyžice na zdobenie.

6. Krok

do druhej časti krému pridáme roztopenú čokoládu, ktorú necháme mierne vychladnúť..a taktiež dobre prešľaháme,.

7. Krok

Na pripravený plát najskôr natrieme grilážovú plnku a dáme ju na 15 minút do mrazničky.Potom rozotrieme čokoládovú plnku, a roládu opatrne zviňte a zároveň ju oddeľujte od papiera na pečenie.

8. Krok

roládu potom zabaľte do potravinárskej fólie a odložte do chladničky na pár hodín .(najlepšie cez noc)

9. Krok

Na druhý deň ak vám zostala plnka potrite roládu po povrchu a prelejte čokoládovou polevou.Dozdobte odloženou grilážou..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1449 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.