Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Grilážové kocky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Grilážové kocky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • 350 g cukru
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 260 g tmavej čokolády
  • 70 g polohrubej múky
  • 50 g kakaa
  • 40 g škrobu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 250 g arašidov
  • 4 lyžice + 1 lyžička mlieka
  • 250 g masla
  • 300 g kondenzovaného mlieka
  • 150 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vyšľahajte žĺtky cukrom (75 g), pridajte rastlinný olej a potom roztopenú mierne vychladnutú čokoládu. Všetko dobre premiešajte. Pridajte suchú zmes (zmiešajte múku, kakao, škrob, prášok do pečiva). Samostatne vyšľahajte bielka s cukrom (75 g) a postupne v niekoľkých krokoch pridajte do čokoládovej zmesi.

2. Krok

Pečieme na plechu pokrytom s papierom na pečenie , pri teplote 180 ° C asi 15 - 20 minút. Vychladnutú piškótu prerežeme pozdĺžne na dve časti.

3. Krok

Grilážový krém pripravíme takto: Zmiešame 200 g cukru s praženými a zomletými arašidmi, mliekom a 70 g masla..Zahrejeme až kým sa cukor a maslo nerozpustia.Potom premiestnime na silikónovú podložku na plechu na pečenie a vložíme do trúby kde pečieme pri 200°C do zlatohneda.Potom ochladíme a rozmrvíme alebo zmixujeme.

4. Krok

Vmiešame 180 g masla pridáme kondenzované mlieko 200 g a pripravenú griláž..Vznikne nám jemný krém.

5. Krok

Ganache si pripravíme:Vo vodnom kúpeli si zahrejeme smotanu pridáme k nej 100 g kondenzovaného mlieka a na kúsky nalámanú čokoládu.Miešame až kým sa všetko neprepojí.Necháme vychladnúť..

6. Krok

Na jednu časť piškóty nanesieme grilážový krém, zarovnáme a prikryjeme ho druhým plátom piškóty..Na druhý plát rozotrieme čokoládovú ganache.. Dozdobíme podľa fantázie a nakrájame na kocky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1538 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.